FİLİSTİNLİ GAZETECİ ABDULLAH ELVAN ŞEHİT OLDU

Filistinli bir medya aktivisti ve radyo muhabiri, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde Siyonist rejim güçleri tarafından şehit edildi.​ 

Görüntülenme: 222 Tarih: 20 Aralık 2023 21:20
FİLİSTİNLİ GAZETECİ ABDULLAH ELVAN ŞEHİT OLDU

İrna'nın verdiği habere göre, Filistinli medya aktivisti ve radyo muhabiri Abdullah Elvan'ın Gazze şeridinin kuzeyinde bulunan evine ırkçı rejim güçlerinin düzenlediği saldırılarda şehit olduğu belirtildi.

Bu habere göre, Abdullah Elvanın şehit edilmesiyle birlikte saldırgan rejim güçlerinin Gazze saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana hayatını kaybeden muhabir sayısı 96 kişiye ulaştı. 

Öte yandan, Filistinli gazeteci Hanin el-Katşan da, Pazartesi sabahı Gazze'nin merkezindeki Nusirat kampına düzenlenen bombalı saldırıda  şehit olan 95. şehidiydi.

Aynı zamanda Filistin Sağlık Bakanlığı'nın Gazze Sözcüsü Eşref El Kadua da yaptığı açıklamada; Siyonist rejimin 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik saldırıları sonucunda 19435 Filistinli şehit olduğu, , 52 bin 286 kişinin de yaralandığını belirtti.

El Kadra açıklamasında şunları kaydetti: Son 24 saat içinde işgalciler, Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerinde bu şeridin sakinlerine karşı 16 cinayet ve toplu soykırım gerçekleştirdi.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü şöyle devam etti: "5.000 yaralının Gazze Şeridi'nden çıkarılmasına şiddetle ihtiyacımız var."​

parstoday

Yorumlar