AKSA TUFANI SAVAŞI'NIN 74. GÜNÜ

Siyonist rejim ordusunun Gazze Şeridi'nde devam eden saldırganlığı ve El-Memadani Hastanesi'nin ana girişinin tahrip edilmesi, Batı Şeria'daki Yabad kasabasına sabah erken saatlerde saldırı yapılması, Suriye ordusunun askeri mevzilerinin işgal edilmesi ve Sivillerin canlı kalkan olarak kullanılması, işgal altındaki Filistin'deki en önemli gelişmelerde yer alıyor. 

Görüntülenme: 218 Tarih: 19 Aralık 2023 14:09
AKSA TUFANI SAVAŞI'NIN 74. GÜNÜ

Gazze Şeridi'ne yönelik kitlesel saldırının 74'üncü günü sabahın ilk dakikalarında Siyonist rejim güçleri, Gazze'deki El Memadani Hastanesi'ni tamamen kapatarak hasta ve yaralılara hizmet vermesini engelledi.
Haber kaynaklarının verdiği bilgiye göre işgalci Siyonist askerler bu sağlık tesisini kapatmanın yanı sıra çalışanlarını da tutukladı. Siyonistler hastanenin girişini de havaya uçurup yok etti.
Öte yandan işgal altındaki Batı Şeria'da saldırılarını sürdüren Siyonist rejimin askerleri, bu sabah Cenin'in güneybatısındaki Yabad kasabasına saldırı düzenleyerek insanların evlerine saldırdı. Bu saldırının ardından saldırganlarla bu kasabanın gençleri arasında çatışmalar yaşandı.
İnsan Hakları İzleme Örgütü, yayınladığı raporda İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde Filistinli sivilleri insan kalkanı olarak kullanmasının savaş suçu olduğunu vurguladı.
Bu uluslararası kuruluş, İsrail yetkililerinin Gazze'de yaşayan Filistinlileri kasten yiyecek ve sudan mahrum bıraktıklarını açıkça ifade ettiğini belirtti.
Öte yandan Güvenlik Konseyi'nin Pazartesi akşamı Gazze Şeridi'nde ateşkes konusunda oylama yapması gerekiyordu ancak AFP, bu oylamanın Salı gününe ertelendiğini bildirdi.

tesnim

Yorumlar