KEMAL ADVAN HASTANESİNDE YAŞANAN KATLİAM İÇİN ULUSLARARASI SORUŞTURMA TALEP EDİLDİ

Avro-Akdeniz İnsan Hakları Gözlem Merkezi, siyonist işgal güçlerinin Kemal Advan Hastanesi'nde yaralıları diri diri toprağa gömmek suretiyle gerçekleştirdikleri katliam hakkında verilen bilgilerin araştırılması ve olayın sorgulanması için bağımsız bir uluslararası soruşturma açılması talebinde bulundu.  

Görüntülenme: 268 Tarih: 18 Aralık 2023 10:35
KEMAL ADVAN HASTANESİNDE YAŞANAN KATLİAM İÇİN ULUSLARARASI SORUŞTURMA TALEP EDİLDİ

Gözlem Merkezi, Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan açıklamasında kendilerine hastane görevlilerinden ve basın mensuplarından, işgal güçlerine ait buldozerlerin bazı yaralı Filistinlileri diri diri bir şekilde hastane alanında toprağa gömdüklerine dair canlı şahitliklerin ve şikayetlerin ulaştığını bildirerek bunların mutlaka sorgulanması gerektiğini dile getirdi. 

Gözlem Merkezi işgal güçlerinin söz konusu hastanede gerçekleştirdikleri katliamlar, sergiledikleri vahşet ve bazı kişilerin diri diri toprağa gömülmesi olayı ile ilgili olarak kendilerinin soruşturma yapmaya, belgeleri ve bilgileri toplamaya devam ettiklerini, olayın üzerine gideceklerini ifade etti. 

Daha önce Filistin Enformasyon Merkezi'nin Arapça bölümünde, hastanedeki doktorların basın toplantısı düzenledikleri sırada işgal güçlerinin silahlı saldırısına maruz kalmalarının videosu yayınlanmıştı.

Doktorların silahlı saldırıya maruz kalmalarının görüntüsü: https://twitter.com/i/status/1736395435676209233

İşgal güçlerinin Gazze Şeridi'nin kuzey kesiminde yer alan Beyt Lahiya'daki Kemal Advan Hastanesi'ni bastıktan sonra çekilmelerinin ardından burada gerçekleştirdikleri korkunç katliamın, yıkımın ve sergiledikleri vahşetin izleri ortaya çıkmıştı. Ancak işgal güçleri baskın esnasında basın mensuplarının hadiseleri görüntülemelerine engel olmuşlardı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar