GAZZE'DE HAMİLE VE EMZİKLİ KADINLAR ÖLÜM TEHLİKESİ İLE BURUN BURUNA

Birleşmiş Milletler teşkilatına bağlı BM Nüfus Fonu (UNFPA) Gazze'de 45 bin hamile kadının ve 68 bin emzikli kadının kan yetersizliği, kan kaybı ve ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğu uyarısında bulundu.  

Görüntülenme: 356 Tarih: 18 Aralık 2023 12:35
GAZZE'DE HAMİLE VE EMZİKLİ KADINLAR ÖLÜM TEHLİKESİ İLE BURUN BURUNA

UNFPA kendisine ait X hesabında dün yayınladığı mesajda Gazze'deki hamile ve emzikli kadınların aşırı derecede gıda yetersizliğine maruz kaldıklarına ve bunun da kendilerinde kansızlığa, kan kaybına, hamilelerin bebeklerinin zehirlenmesine yol açtığına ve ölüme kadar götürebildiğine dikkat çekildi.

En son yayınlanan rapora göre işgal rejiminin Gazze'ye yönelik soykırım saldırılarının başladığı tarihten bu yana doğrudan saldırılarda şehit edilenlerin sayısı 18 bin 787'ye, yaralananların sayısı ise 50 bin 897'ye ulaştı. Ayrıca 5 binden fazla insanın henüz enkaz altında olduğu tahmin ediliyor. Gerek şehit edilenlerin ve gerekse yaralananların %70'ten fazlasını kadınlar ve çocuklar oluşturuyor. 

Ancak işgal güçleri Gazze'deki insanları sadece fiili saldırılarda katletmekle yetinmiyor, ayrıca abluka yoluyla ilaç ve gıda almalarını engellemek suretiyle de katlediyorlar. Bu şekilde katledilenlerin çoğunu da kadınlar, özellikle de hamile ve emzikli kadınlar ile çocuklar oluşturuyor. Siyonist vahşetin Gazze'de tam anlamıyla bir soykırım peşinde olduğu gerek saldırılarında gerekse uyguladığı ablukada izlediği politikada çok açık bir şekilde görülüyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar