İSLAMİ CİHAD'TAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

İslami Cihat yetkililerinden biri, Siyonist düşmana karşı savaş alanında direnişin ayrıcalıklı bir role sahip olduğuna dikkat çekerek, Arap rejimlerinin geçmiş yıllardaki tutumlarının hiçbir zaman Filistin davasına hizmet etmediğini ve bizim bu rejimlere değil her zaman Arap ve İslam uluslarına güvendiğimizi vurguladı. 

Görüntülenme: 203 Tarih: 17 Aralık 2023 20:58
İSLAMİ CİHAD'TAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Filistin İslami Cihat Hareketi Siyasi Büro Üyesi Ali Ebu Şahin, Aksa Tufanı savaşının saha koşullarına ilişkin yaptığı açıklamada şunları duyurdu: "İslam ümmetinin milletleri Filistin halkının direnişine güvenebilir.Çünkü bugünkü Filistin direnişi 7 Ekim olaylarının tek sonucu değildir. Bu direniş onlarca yıldır Filistin halkının ruhuna kök salmıştır ve bugün her zamankinden daha güçlüdür."
Ebu Şahin, Al Ahed haber sitesiyle yaptığı görüşmede şunları söyledi: "Bugün direniş, muharebede üstün bir saha performansına sahip ve direnişin her gün düşmana nasıl ağır kayıplar verdiğini tüm dünya görüyor. Arap ülkeleri de dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki Filistin halkıyla dayanışma hareketlerine de tanık olduk. Arap uzlaşma rejimlerine değil, bu uluslara güvendiğimizi vurguluyoruz; Çünkü Arap rejim ve hükümetlerinin geçmişten bu yana benimsediği tutum, temelde Filistin davasına hizmet etmemiş, Filistin milletinin vizyon ve özlemleriyle bağdaşmamıştır."
"Ama biz Arap ve İslam milletlerine inanıyoruz ve bu milletlerin, bölgede son yıllarda oluşan koşullar neticesinde içinde bulundukları durumu takdir ediyoruz. Bölgenin geçtiğimiz yıllarda yaşadığı koşullar, bu ulusların Filistin'e destek konusunda üzerlerine düşen rolü oynamasına engel olabilir ancak bu olmadı ve milletlerin Filistin halkını daha fazla destekleyerek Siyonist düşmana karşı mücadeleye katılacağını umuyoruz." söylediğini aktardı.
İslami Cihat'ın bu yetkilisi, "Arap ve İslam milletlerine ve dünyanın tüm özgür insanlarına diyoruz ki, Filistin olaylarını sadece televizyondan takip etmeyin ve bu sahnelerin sizin için tekrarlayıcı ve normal hale gelmesine izin vermeyin." diye vurguladı.
Sonunda, Yemen halkının, liderliğin ve silahlı kuvvetlerin Filistin halkını desteklemedeki pratik ve kararlı konumunu takdir etti. Onurlu makamlarıyla bizleri gururlandıran şerefli ve aziz Yemenlilere, düşman ordusuna her gün ağır kayıplar veren, Kudüs yolunda onlarca şehit veren Lübnan İslam direnişine ve Filistin davasına destek veren tüm özgür dünya halkına da selamlarımızı gönderiyoruz.

tesnim

Yorumlar