GAZZE'DE SOYKIRIMIN 70'NCİ GÜNÜ

Siyonist işgalcilerin Gazze'ye yönelik vahşi soykırım saldırıları bugün (15 Aralık Cuma) 70'inci gününde yine kesintisiz bir şekilde devam ediyor. İşgalci siyonistler toplu katliamlar yapabilmek için saldırılarında insanların kalabalık gruplar halinde sığındığı yerleri kasten hedef alıyorlar. Buralara sığınanlar çoğunlukla kadın ve çocuklardan oluştuğu için öldürülenlerin çoğunluğunu yine kadınlar ve çocuklar oluşturuyor.  

Görüntülenme: 201 Tarih: 16 Aralık 2023 19:46
GAZZE'DE SOYKIRIMIN 70'NCİ GÜNÜ

Gazze şehrinin doğusundaki Zeytun Mahallesi'nde işgal güçlerinin insansız hava araçlarının caddelerdeki insanlara rastgele saldırılar düzenlemesi sonucu en az 15 kişi şehit edilirken onlarca kişi de yaralandı. Şehit edilenlerin ve yaralananların büyük çoğunluğunu kadınlar ve çocuklar oluşturuyor. 

Zeytun Mahallesi'nde ayrıca birkaç eve işgal güçlerinin topları tarafından saldırı düzenlendi ve bu saldırılarda da birçok kişi şehit edildi. Bunlardan 10 kişinin cenazesinin El-Ma'medani (Baptist) Hastanesi'ne nakledildiği haber verildi. 

İşgal uçakları Gazze şehrinin doğusundaki Şucaiyye Mahallesi'nde 10 meskun eve ve El-Bistat Halk Çarşısı'na saldırılar düzenlediler ve bu saldırılarda 9 kişi şehit olurken 25 kişi de yaralandı. 

Gazze şehrinin Ed-Durrec Mahallesi'nde bazı evlere toplarla saldırı düzenlendi. Fehmi El-Cercavi Okulu'na da ikinci kez saldırı düzenlendi. Bu saldırıda 4 kişi şehit edilirken 9 kişi de yaralandı. 

Ed-Durrec Mahallesi'nin Sahabe mıntıkası işgal ordusunun savaş uçakları ve topları tarafından saldırıya maruz kaldı. Buraya yönelik saldırıda 20 kişi şehit olurken onlarca kişinin de yaralandığı haber verildi. Yaşları 15 ile 55 arasında değişen 25 kişinin de işgal güçleri tarafından elbiselerini çıkarmaya zorlandıktan sonra çıplak bir şekilde esir alındığı bildirildi. 
Beytu Lahiya'daki Şeyh Zayid Sitesi civarında işgal güçlerinin apartmanlarına onlarca top mermisiyle saldırılar düzenlediği haber verildi. Buraya yönelik saldırıda da birçok kişinin şehit olduğu ifade edildi. Şimdiye kadar yapılan çalışmalarda 4 şehidin cenazesi çıkarıldı ve henüz 15 kişinin daha cenazesinin enkaz altında olduğu belirtildi. 

Güneydeki Han Yunus bölgesinde de saldırılar yoğun bir şekilde devam ediyor ve bu bölgede de değişik mıntıkalarda onlarca kişi şehit edildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar