GAZZE'DE BULAŞICI HASTALIK TEHLİKESİ

Bir yandan Gazze bölgesine yönelik siyonist işgal güçlerinin soykırım saldırıları ve ırkçı abluka uygulamaları devam ederken bir yandan da kış yağmurlarının devam etmesi ve havanın gittikçe soğuması, bu yüzden muhtelif bulaşıcı hastalıkların ortaya çıkması ve yayılması bölgede hayat şartlarının daha da zorlaşmasına, insani krizin her geçen gün daha da büyümesine neden oluyor.  

Görüntülenme: 215 Tarih: 16 Aralık 2023 06:55
GAZZE'DE BULAŞICI HASTALIK TEHLİKESİ

Kısa adı Wafa olan Filistin Haber Ajansı'nın yayınladığı haberlere göre, BM'ye bağlı İnsani İşler Koordinasyon Ofisi son günlerde Gazze'nin bütün bölgelerinin yağan yağmurlardan etkilendiğini ve uluslararası kurumlardan yardım talebinde bulunduğunu duyurdu. 

Verilen bilgilere göre işgal güçlerinin saldırıları yüzünden Gazze bölgesinde 1 milyon 900 bin insan bugün evlerini terk etmiş durumda. Bunların yarıdan çoğu Rafah bölgesindeki sığınma yerlerine toplanmış durumda ve burada eman talebinde bulundu. Ancak bu bölge de işgal güçlerinin vahşi saldırıları karşısında güvence altında değil. İşgal güçleri zaman zaman bu bölgedeki mağdur insanlara da saldırılar düzenliyor. 

Açıklamaya göre BM'ye bağlı UNRWA'nın sunduğu sığınma merkezleri kapasitesinin çok çok üstünde insan barındırıyor. Şu an söz konusu merkezlerin kapasitesinin dokuz katına tekabül edecek sayıda insanı barındırdığı belirtiliyor. Bunların çoğu da açık alanlarda yaşadıkları için soğuk kış şartlarından etkileniyor.

Kış şartları yüzünden muhtelif hastalıklar da ortaya çıktı ve bunların bulaşıcı olması sebebiyle hızlı bir şekilde yayılıyor. O yüzden hastaların sayısı sürekli artarken, sağlık kurumlarının çalışamaz hale gelmesi ve devam eden abluka sebebiyle kendilerine sağlık hizmeti verilemiyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar