GAZZE'DE ŞEHİT SAYISI 18 BİNİ GEÇTİ

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, siyonist vahşet ve soykırımla ilgili olarak bugün (14 Aralık Perşembe) yayınladığı raporda, yapılan son tespitlere göre işgalcilerin gerçekleştirdiği vahşi saldırılarda şehit edilenlerin sayısının 18 bin 787'ye yaralananların sayısının ise 50 bin 897'ye ulaştığı bilgisi verildi.  

Görüntülenme: 201 Tarih: 14 Aralık 2023 12:31
GAZZE'DE ŞEHİT SAYISI 18 BİNİ GEÇTİ

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref El-Kudra bugün Gazze'ye yönelik siyonist soykırımın 69'uncu günü münasebetiyle düzenlediği basın toplantısında, geçen 24 saatlik süre içinde işgal güçlerinin Gazze Şeridi'nde 18 toplu katliam gerçekleştirdiklerini dile getirdi. 

El-Kudra işgal güçlerinin son 24 saat içinde gerçekleştirdikleri saldırılarda şehit edilenlerin sayısının 179'a yaralananların sayısının ise 303'e ulaştığını, ayrıca çok sayıda kişinin henüz enkaz altında olduğunu, işgal güçlerinin saldırılarının devam etmesi sebebiyle onların çıkarılmasında zorluk çekildiğini söyledi. 

El-Kudra ayrıca kuzeydeki Kemal Advan Hastanesi'ne baskın düzenleyen işgal güçlerinin burayı adeta bir askeri üs haline getirdiklerini ve hastanede tedavi gören yaralılarla ve hastalarla dalga geçercesine çirkin muamelelerle bulunduklarını ve kendilerine eziyet ettiklerini, tedavi edilmelerini engellediklerini ifade etti. 

El-Kudra işgal güçlerinin hastanede yoğun bakımdaki 12 bebeğin süt almasını engellerken başta hastane müdürü Dr. Ahmed El-Kehlut olmak üzere 70 hastane görevlisini de tutukladıklarını ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar