KATİL İSRAİL ASKERLERİ 34 GAZETECİYİ ŞEHİT ETTİ

Siyonist işgal güçlerinin 7 Ekim tarihinde Gazze'yi hedef alan saldırılarının başlamasından bu yana 34 gazeteci şehit edilirken, onlarca gazeteci de yaralandı. 50 basın kurumu ise doğrudan saldırıya hedef oldu.  

Görüntülenme: 346 Tarih: 28 Ekim 2023 07:33
KATİL İSRAİL ASKERLERİ 34 GAZETECİYİ ŞEHİT ETTİ

Gazze'deki Hükümet Basın Bürosu tarafından bugün (27 Ekim Cuma) yapılan açıklamada, işgal güçlerinin insanlık dışı saldırılarının her geçen gün daha da şiddetlendiğine ve vahşileştiğine, işgalcilerin her gün yeni ve son derece korkunç katliamlar gerçekleştirdiklerine, bu vahşi katliamların dünya kamuoyuna yansıtılmasını önlemek için de özellikle basın mensuplarını hedef aldıklarına dikkat çekildi. 

Açıklamada işgal güçlerinin basın mensuplarının bizzat kendilerini hedef aldıkları gibi ailelerinin kaldığı evleri de planlı ve kasıtlı bir şekilde vurdukları, böylece aile fertlerinden de birçok kişinin kasıtlı saldırılarla gerçekleştirilen katliamlarda hayatlarını kaybettiği belirtildi. 

Bu arada basın yayın kurumlarının, önceden herhangi bir uyarı yapılmaksızın kasten vurulduğu ve basın yayın kuruluşlarında çalışan personelin kasten öldürüldüğü ifade edildi.

Hükümet Basın Bürosu, uluslararası kurumlardan olaya müdahale etmelerini ve Filistin'deki basın mensuplarının da basın kurumlarının da güvenliğinin sağlanması, basın yayın elemanlarının olayları güven içinde takip etmelerine imkan tanınması için gerekeni yapmalarını istedi. 

El-Cezire'nin Gazze muhabiri Vail Ed-Dahduh'un aile efradının kaldığı binanın iki gün önce saldırıya uğraması sonucu eşi, oğlu, kızı ve bir torunu şehit edilmişlerdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar