GAZZE HALKI ACİL YARDIM BEKLİYOR

Siyonist rejim ağır küresel baskı altında Gazze'ye insani yardımların kısıtlı ve kontrollü şekilde uzun denetimlerin ardından gönderilmesini kabul etmiş olmasına rağmen, gönderilen yardımlar nitelik ve nicelik açılardan Gazze şeridinin yoğun ihtiyaçlarını kesinlikle karşılayamıyor. Bu nedenle işgal rejiminin, Gazze şeridinde yerleşim ve sivil merkezlere ve alanlara her gün yoğun şekilde düzenlediği saldırılar ve ablukası yüzünden insani felaketin boyutu giderek derinleşmekte. 

Görüntülenme: 391 Tarih: 24 Ekim 2023 20:20
GAZZE HALKI ACİL YARDIM BEKLİYOR

Han Yunus kentinin kuzeyinde yer alan el Karara bölgesi, Refah'ın batısındaki Tel el Sultan, Beyt Lahya, Cebalya ve el Aksa  Hastanesinin çevresindeki noktaları, dün gece boyunca Siyonistlerin yoğun saldırılarına maruz  kaldı.
Siyonist rejim ordusu bugün sabah da saldırılarını sürdürdüğünü belirterek geçen 24 saatte Gazze'de 400 noktayı bombaladığını duyurdu.
BM'ye bağlı UNRAWA Ajansı da yaptığı açıklamada bu saldırılarda en az 135 Filistinlinin  şehit olduğuna işaretle, bu saldırılarda 6 Filistinli personelin de hayatını kaybettiğini vurguladı.
İşgal rejiminin saldırılarının durdurulması 2 milyonu aşkın Gazzeliye yardımların hızlı şekilde ulaştırılması için ilk ve temel şart sayılıyor.
Bu doğrultuda  Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi bugün sabah Filistin Dışişleri Bakanı Riyad Maliki ile telefonda yaptığı görüşmede, Gazze'de yaşananlara göre her şeyden ziyade savaşın durdurulması ve barışın tesisine ihtiyaç duyulduğunu, jeopolitiğin konu olmadığını, Gazze halkının her şeyden ziyade güvenlik, gıda ve ilaca ihtiyaç duymakta olduğunu vurguladı.
Filistin Sağlık Bakanlığı'nın bildirdiğine göre şimdiye kadar 5 bini aşkın Filistinli bu bölgedeki çatışmalar yüzünden şehit olmuştur. Tahminlere göre, 2 bin 55 bin çocuk ve bin 119 kadın şehit olmuş ve 15 binden  fazla Filistinli de yaralanmıştır.
Siyonist rejimin Gazze'ye son saldırılarında 5 bin 500 bina tamamen tahrip olarak enkaza dönüşmüştür ve bu nedenle çok sayıda Gazzeli evini kaybederek kendi yerinden edinmiştir. Ayrıca ilaç yardımlarının gönderilmesinin gecikmesi ve hastanelerin hizmet dışı kalması nedeniyle tedavi olabilecek çok  sayıda insan da şehit olmuştur.
Gazze'deki sağlık kaynaklarının belirttiğine göre, bölgede Endonezya hastanesinin elektriği tamamen kesilmiştir ve hayati tesisleri de yakıtın bitmesi nedeniyle çalışmaz hale gelmiştir. Şöyle ki, sağlık ekipleri hastaların tedavisi için cep telefonlarındaki ışıkları kullanmak zorunda kalmışlardır. Hekimler bu sıkıntılar ve kesintiler yüzünden  anestezi yapamadan hastalara ameliyat yapıyorlar.
Kelimenin gerçek  anlamıyla Gazze'deki hastanelerde durum korkunçtur.
Buna rağmen Siyonist rejim savaşın başından beri fosfor bombaları ve zırh delici bombalar gibi yasadışı silahlarla, Gazze şeridinde sivil yerleşim alanları ve sivil noktalarını kasten bombalayarak,  çok sayıda Filistinliyi şehit etmeye çalılşıyor. İşgal rejimi sınırlı şekilde  Gazze'ye insani yardımın ulaştırılmasına izin verse de, yakıtın girişine engel olmak ve sivil bölgelerine saldırılarını sürdürmekle barbarca yaklaşımına devam ederek onları şehit etmek ve zorla evlerini terk ederek başka bölgelere gitmeye zorlamakla bölgenin nüfus yapısını değiştirmeye çalışıyorlar.

parstoday

Yorumlar