FİLİSTİN DİRENİŞİ DİMDİK AYAKTA (ANALİZ)

Filistin Direnişinin, Siyonist İsrail'e karşı Aksa Tufanı operasyonunu gerçekleştirdiği günün üzerinden 18 gün geçmesine rağmen ve Siyonistlerin aralıksız ve vahşice saldırılarına rağmen Filistin Direnişinin askeri örgütlenmesi hala en güçlü düzeyinde. 

Görüntülenme: 314 Tarih: 24 Ekim 2023 06:15
FİLİSTİN DİRENİŞİ DİMDİK AYAKTA (ANALİZ)

Filistinli makamların verdiği haberlere göre Gazze Şeridi'nin yarısından fazlası yerle bir edilmiş olsa da bu körü körüne yapılan saldırılar  direniş güçlerinin askeri gücüne ve askeri örgütlenmesine yüzde bir bile darbe indirememiştir. 

İslami Direniş Cephesi'nden bilgili bir kaynak Tesnim'e, yerleşim bölgelerinin yoğun şekilde tahrip edilmesine rağmen rejimin saldırılarının Hamas savaş örgütünün gücünün yüzde yarısını bile hedef alamadığını söyledi. Hamas'ın üst düzey yetkilileri, Gazze'deki Filistinli direniş savaşçılarının sayısının 40 bin kişiyi aştığını açıklayarak, bu savaşçılardan en fazla 2 bininin Mescid-i Aksa Tufanı operasyonuna katıldığını söyledi. Son günlerde Siyonist yetkililer Hamas karargâhının ve bazı komutanlarının vurulduğunu iddia etse de bu bilgili kaynak, Siyonistlerin Hamas güçlerine ve komutanlarına darbe indirdiği yönündeki iddiasını reddederek Tesnim'e savaş şehitlerinin sayısının arttığını ancak bu hafta başına kadar direniş güçlerinden 200'ün altında şehit olduğunu belirtti. 

Bu kaynak, İslami direnişin, Siyonist rejimin ordusunun Gazze'deki her türlü saldırısına karşı tam hazır bir durumda olduğunu ve düşmanı yok etmek için gerekli kapasiteye sahip olduğunu açıkladı. Siyonist saldırılarda direniş tünelleri ve tesislerinin zarar görmediğini, anti-zırh füzeleri ve diğer savunma ekipmanlarıyla uzun vadeli savaşı sürdürmeye hazır olduklarını sözlerine ekledi. Filistin İslami direnişi daha önce Siyonistlerin kör saldırılarının direnişin elinde 20'den fazla Siyonist tutsağın ölümüne yol açtığını belirtmişti. Siyonist esirlerinde görülen bu seviyedeki ölümler, Siyonistlerin herhangi bir hava operasyonunda veya olası kara operasyonunda ana hedefinin, direnişin pazarlık gücünün azalması için yakalanan Siyonistleri direnişin elinde öldürmek olduğunu belirten önceki raporların bir teyididir.

Daha önce Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) yetkilileri kara muharebesine hazır olduklarını vurgularken, savaşın yıpranma aşamasına gelene dek savaşabileceğini ve gerekli teçhizatın akışının kesilmesi halinde bile uzun vadede direnme gösterebileceğini, Filistin halkını savunma yeteneğine sahip olduğunu açıklamıştı.

Daha önce Tesnim haber ajansı, direnişin anti-zırh silahlarının gücünü incelediği bir raporda, El-Aksa Tufanı savaşının, İsrailli yetkililere göre herkesin Siyonist rejimin yeni bir saldırı başlatma kararını beklediği bir aşamaya ulaştığını yazmıştı. Siyonist ordu ve yetkililerinin Gazze'ye kara saldırısı başlatma kararına ilişkin açıklamalarına rağmen, savaş ortamındaki gelişmeler başka bir gerçeğe işaret ediyor ve rejim liderlerinin bu saldırı için henüz kesin bir karara varmadığını gösteriyor, şüphesiz bu da bu karar büyük ölçüde İsraillilerin kara muharebelerindeki direniş gücünden dolayı duydukları kaygıdan geliyor.

tesnim

Yorumlar