KATİL İSRAİL UNRWA'NIN BİNALARINA DA SALDIRIYOR

Gazze bölgesinde BM'e bağlı Yakındoğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) teşkilatı bünyesinde çalışan görevlilerden 6 kişinin daha siyonist işgal güçleri tarafından şehit edilmesiyle birlikte 7 Ekim tarihinden bu yana işgal güçlerinin saldırılarında hayatlarını kaybeden UNRWA görevlilerinin sayısı 35'e çıktı.  

Görüntülenme: 419 Tarih: 24 Ekim 2023 16:27
KATİL İSRAİL UNRWA'NIN BİNALARINA DA SALDIRIYOR

UNRWA'nın X isimli sosyal medya platformundaki hesabında dün akşam yapılan açıklamada teşkilatın görevlilerinden 6 kişinin daha işgal güçlerinin saldırılarında hayatını kaybettiği duyuruldu. 

Filistin halkı işgalcilerin saldırılarından korunmak için Gazze'deki UNRWA okullarına ve bu teşkilata bağlık sağlık kurumlarına ya da sosyal yardım kuruluşlarına sığınıyor. Buraların tamamen BM kontrolünde olması münasebetiyle, direniş hareketlerine mensup elemanların buralarda herhangi bir askeri faaliyet yapması imkanı bulunmadığı halde işgal güçleri bu okulları da hedef alarak katliamlar gerçekleştiriyor. İşgal güçlerinin buraları hedef alması asıl amaçlarının insanları topluca katletmek ve imha etmek olduğunu çok açık bir şekilde gözler önüne seriyor. 

UNRWA'ya bağlı 150 kurum binasına şimdiye kadar 600 bin kişinin sığındığı ve kurum binalarından 40'ının işgal saldırılarında zarar gördüğü haber verildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar