GAZZE BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANINDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Gazze Şeridi’ndeki Belediyeler Birliği, yakıt yokluğunun belediyelerin, su ve kanalizasyon istasyonlarının çalışmalarını olumsuz etkileyeceğine ve hizmetlerinin durmasına yol açacağına dikkat çekti. 

Görüntülenme: 448 Tarih: 22 Ekim 2023 16:32
GAZZE BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANINDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Birlik Başkanı Yahya Es-Serrac, bugün (21 Ekim Cumartesi) Eş-Şifa Hastanesi Basın Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, Gazze Şeridi’ndeki belediyelerin işgal ordusunun saldırılarının başladığı ilk günden bu yana tüm imkansızlıklara ve tehlikelere rağmen hizmetlerini sürdürmeye çalıştığını söyledi.
 

Belediyelerdeki acil durum ekiplerinin Gazze Şeridi’ndeki mahallere su vermeye, çöpleri toplamaya, atık suları tahliye etmeye ve arıtmaya çalıştıklarını bildiren Es-Serrac, işgal ordusunun 15 gündür devam eden saldırılarının belediye tesislerine ve hizmetlerine büyük zarar verdiğini belirtti.
 

Es-Serrac, Gazze Şeridi’ndeki tüm belediyelerin yakıt yokluğundan ve elektrik kesintisinden muzdarip olduğunu kaydetti.
 

Belediyeler Birliği, Gazze ve Kuzey vilayetlerinde bir milyonu aşkın insanın yaşadığını ve belediyelerden temel hizmetlerin sağlanmasını beklediklerini ifade etti.
 

Yakıt yokluğunun büyük bir sağlık ve çevre felaketine, geniş çaplı susuzluk yaşanmasına yol açacağına işaret eden Es-Serrac, 20 atık su ve deniz suyu arıtma istasyonunun çalışmalarını durdurduğunu, belediyelerin ayrıca günlük 2000 ton çöpü toplamak için yakıta ihtiyaçlarının olduğunu söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar