GAZZE'DE SOYKIRIM YAŞANIYOR

İşgal ordusunun Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılar 13’üncü gününe girerken, Amerika’nın doğrudan desteğiyle hareket eden işgal güçleri ağır bombardımanla meskûn mahalleri sivil insanların başlarına yıkarak soykırım yapmayı sürdürüyor. 

Görüntülenme: 233 Tarih: 19 Ekim 2023 20:05
GAZZE'DE SOYKIRIM YAŞANIYOR

İşgal güçlerinin 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda şehit sayısı 3500’e yükselirken yaralı sayısı da 12 bini aştı. İşgal ordusunun ağır bombardımanında binlerce ev yerle bir olurken yaklaşık bir milyon kişi de evlerini terk etmek zorunda kaldı.
 

İşgal uçaklarının bu sabah (19 Ekim Perşembe) Han Yunus’ta El-Mucayide ailesinin evine düzenlediği hava saldırısında 8 kişi şehit oldu ve çok sayıda kişi yaralandı. Saldırıda ayrıca civardaki evlerde ve iş yerlerinde de hasar meydana geldi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden milletvekili Cemile Eş-Şanti, işgal ordusunun Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırıda şehit oldu.

Filistin Parlamentosu milletvekili Eş-Şanti’nin dün geceki saldırılarda hayatını kaybettiğini açıkladı.
 

İşgal uçakları En-Nuseyrat Kampı’ndaki Ez-Zehra Kuleleri’ndeki 4 apartmana saldırı düzenledi.
 

İşgal ordusunun Muhaymir ailesinin Han Yunus Kampı’ndaki evine düzenlediği saldırıda da bir kişi şehit oldu ve 21 kişi yaralandı.
 

İşgal güçleri Rafah kentindeki El-Mısri Apartmanı’nın üst katlarını bombaladı.
 

İşgal ordusu bu sabah erken saatlerde Rafah’ta 31 kişinin şehit olduğu korkunç bir katliama daha imza attı. Hava saldırısında ölenlerden 15’inin Berike ailesinden, 6’sının Hassune ailesinden ve 10’unun Dahir ailesinden olduğu bildirildi.
 

İşgal uçakları Gazze Şeridi’nin kuzeyinde de Eş-Şerbasi ve El-Alemi ailelerinin evlerini bombaladı. Saldırıda yaralananlar olduğu ifade edildi.
 

İşgal ordusu Cibaliya En-Nezle’nin girişinde El-Medhun ailesine ait bir eve saldırı düzenledi. Saldırıda ölü ve yaralıların olduğu kaydedildi.
 

İşgal güçlerinin Cibaliya’daki evlere düzenlediği saldırılarda 5 kişi şehit oldu ve 12 kişi yaralandı.
 

Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki En-Nuseyrat Kampı’nda bulunan En-Nemnem Apartmanı’na düzenlenen saldırıda da bir çocuk şehit oldu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar