KORSAN İSRAİL'İN SALDIRILARI SONUCU 11 GAZETECİ ŞEHİT OLDU

Filistin Gazeteciler Sendikası'nın yaptığı açıklamaya göre İsrail işgal güçlerinin 7 Ekim Cumartesi gününden itibaren Gazze'ye yönelik olarak başlattığı saldırılarda 11 gazeteci şehit edilirken 20 gazeteci de yaralandı. İşgalcilerin saldırılarında 50 basın kurumuna yönelik saldırı gerçekleştirildi.  

Görüntülenme: 422 Tarih: 16 Ekim 2023 14:23
KORSAN İSRAİL'İN SALDIRILARI SONUCU 11 GAZETECİ ŞEHİT OLDU

Filistin Gazeteciler Sendikası'nın bugün (16 Ekim Pazartesi) yayınladığı rapora göre şehit edilen gazeteciler şunlar: Esirlerin Sesi radyosunun program yapımcılarından Ahmed Şihab, Dördüncü Güç isimli haber ajansının foto muhabiri Muhammed Es-Salihi, yine foto muhabir Muhammed Fayiz Ebu Matar, Haber isimli haber ajansının foto muhabirleri Hişam En-Nevaciha ile Muhammed Ebu Rızk, Medyanın Gözü Yayın Kurumu'nun foto muhabiri İbrahim Lafi, Beşinci Haber Ajansı'nın yayın müdürü Said Et-Tavil, Semaret Medya Ajansı'nda çalışan gazetecilerden Muhammed Cerğus, gazeteci Esad Şemlah ve gazeteci Husam Mübarek. 

Raporda iki gazetecinin de izlerine ulaşılamadığı ifade edildi. Onlar da En-Necah uydu kanalı yapımcılarından foto muhabir Nidal El-Vahidi ile Medyanın Gözü Yayın Kurumu'nun elemanlarından gazeteci Heysem Abdulvahid. 

Raporda saldırılarda 20 gazetecinin yaralandığı, ayrıca gazetecilere ait 20 evin saldırılarda hedef alındığı ve bunlardan bazılarının tamamen yerle bir edildiği belirtildi.

Raporda basın yayın kurumlarına ait 50 farklı merkezin de işgal güçlerinin saldırılarına maruz kaldığı bilgisi verildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar