ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ: GAZZE'YE KARŞI BEYAZ FOSFOR BOMBASI KULLANILDI

Uluslararası Af Örgütü Gazze'ye karşı beyaz fosfor bombası kullanıldığını doğruladı. 

Görüntülenme: 372 Tarih: 15 Ekim 2023 00:43
ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ: GAZZE'YE KARŞI BEYAZ FOSFOR BOMBASI KULLANILDI

Uluslararası Af Örgütü, Siyonist rejimin yasaklı "beyaz fosfor" bombalarını Gazze Şeridi'nde sivillere karşı kullandığına dair kanıtları doğruladı.

 Yerel, el-Kudüs el-Arabi gazetesinin haberine göre, Uluslararası Af Örgütü bir açıklama yaparak örgütün laboratuvarının, Siyonist rejim güçlerinin Gazze Şeridi'ni beyaz fosfor esaslı bombalarla vurduğunu gösteren kanıtlar topladığını duyurdu.

Açıklamada ayrıca video ve görsellerin D528 etiketli M825 ve M825A1 top mermilerinin kullanıldığını kanıtladığı ifade edildi. 

Bu rapora göre bu etiketler, ABD Savunma Bakanlığı'nın ürettiği beyaz fosfor içeren bombalarının etiketi. 

 Bu süreçte "Aksa Tufanı " operasyonu da dokuzuncu gününe girdi.  İşgalciler Gazze Şeridi'nin her bölgesinde saldırıları yoğunlaştırdı. Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki bölgelerin boşaltılması talebinin ardından hastanelerin de boşaltılması talep edildi. Gazze'de işlenen insanlık suçu ve sağlık felaketlerinin boyutunu gözler önüne seren eylemlere Filistin sağlık sektörü daha fazla tahammül edemez.

 Siyonist rejimin Gazze Şeridi'nde nüfusun yoğun olduğu bölgelere yönelik saldırıları devam ederken, şehit sayısı 2 bin 329'a ve yaralı sayısı 9 bin 24'e  ulaştı.

tesnim

Yorumlar