AKSA TUFANI SAVAŞI 9. GÜNÜNDE

İsrail rejiminin Aksa Tufanı operasyonunun ardından Gazze Şeridi'ne yönelik askeri işgalinin dokuzuncu gününde, bu rejimin Gazze'deki yerleşim alanlarına yönelik ağır saldırılarına tanık olmaya devam ediyoruz. 

Görüntülenme: 241 Tarih: 15 Ekim 2023 20:37
AKSA TUFANI SAVAŞI 9. GÜNÜNDE

İsrail rejiminin Aksa Tufanı operasyonunun ardından Gazze Şeridi'ne yönelik askeri işgalinin dokuzuncu gününde, bu rejimin saldırıları Gazze'deki yerleşim alanları ve sivilleri hedef almaya devam ediyor ve Filistin Sağlık Bakanlığı'na göre işgal suçlarının kurbanlarının yüzde 66'sı çocuklardan oluşuyor. Filistin Sağlık Bakanlığı'nın son istatistiklerine göre 2 bin 228 kişi şehit oldu, 8 bin 744 kişi de yaralandı.
Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Acil Durum Fonu (UNICEF) sözcüsüne göre, İsrail bombardımanının başlamasından bu yana Gazze Şeridi'nde 700'den fazla çocuk öldü.
Bu saldırılardan en korkunç olanı 22 Ekim Cumartesi günü Gazze'deki iki kampta yaşandı. El Şati kampında 25 kişi şehit oldu, en az 100 kişi de yaralandı.
Ayrıca Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliye kampının batısındaki "el-Fahura" bölgesinde bir evin bombalanması sonucu 27 Filistinli şehit oldu, 80'den fazla kişi de yaralandı.
Filistin Sağlık Bakanlığı'nın Gazze Sözcüsü Eşref Kadra, Gazze'de yaşananların dünyanın gözü önünde "Soykırım" olduğunu ve sessiz kaldığını söyledi.
Siyonistlerin sivilleri hedef alma ve Filistin ulusunu yerinden etme suçuna yanıt olarak Filistin direnişi, Tel Aviv ve Ben-Gurion Havaalanı da dahil olmak üzere işgal altındaki bölgelere düzinelerce roket attı.
Siyonist medya, rejim ordusunun Gazze'ye büyük bir kara operasyonu düzenlemeye hazırlandığını iddia ederken, Siyonist rejimin 13. televizyon kanalı, güvenlik kabinesi üyelerinin Gazze'ye kara saldırısı konusunda fikir ayrılığını bildirdi.

tesnim

Yorumlar