AKSA TUFANI SAVAŞI 8. GÜNÜNDE

Filistin direnişinin başlattığı El-Aksa Tufanı Operasyonu 8’inci gününe girerken, direniş grupları işgal hedeflerine füze yağdırmaya ve nitelikli saldırılar düzenlemeye devam ediyor. Bir haftada ölen 1300’den fazla işgalci arasındaki işgal askerlerinin listesi de uzuyor. 

Görüntülenme: 306 Tarih: 14 Ekim 2023 11:28
AKSA TUFANI SAVAŞI 8. GÜNÜNDE

Sderot Yahudi Yerleşkesi’ne düzenlenen yoğun füze saldırısında yaralananlar olduğu ve saldırının büyük bir yangına yol açtığı ifade edildi. Yediot Ahronot gazetesi, Sderot Yahudi Yerleşkesi’nde yaşayan 36 bin yerleşimciden 26 bininin yerleşkeyi terk ettiğini bildirdi.
Hayfa kentinde patlama sesleri işitilirken, işgal rejimi medyası bir füzenin havada imha edildiğini ileri sürdü ve daha fazla bilgi vermekten kaçındı.
İsrail İç Cephe Komutanlığı, El-Celil’deki I’billin bölgesine insansız hava aracı girdiğinin tespit edildiğini ve sirenlerin çaldığını açıkladı.
Bu arada, sirenler çalmadan patlama seslerinin duyulmasının ardından işgal ordusu hava savunma sistemlerinin Hayfa’da bilinmeyen iki cismi imha ettiğini öne sürdü.
İşgal ordusu sözcüsü dün gece yaptığı açıklamada, geçen hafta Gazze Şeridi sınırında yaşanan şiddetli çatışmalarda ölen 7 askerin daha kimliklerinin tespit edildiğini söyledi.
Ölü asker sayısının 265’e yükseldiğini bildiren sözcü, diğer askerlerin de kimliklerinin tespiti için çalışmaların devam ettiğini ve ölü asker sayısının 500’ü geçmesinin beklendiğini ifade etti.
İşgal rejimi medyası, Filistinli direnişçilerin çatışmaların ilk gününde işgal ordusuna ait bir helikopteri havaya uçurduğunu ve helikopterde bulunan 50 askeri öldürdüğünü belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar