AKSA TUFANI SAVAŞI 6. GÜNÜNDE

Siyonist işgal güçlerine karşı Filistin direnişinin başlattığı Aksa Tufanı harekatı bugün (12 Ekim Perşembe) altıncı gününde devam ediyor. İşgal rejimi kaynaklarının verdiği bilgilere göre işgalcilerden ölü sayısı 1300'ü bulurken yaralı sayısının da 2900 civarında olduğu belirtildi.  

Görüntülenme: 318 Tarih: 12 Ekim 2023 20:08
AKSA TUFANI SAVAŞI 6. GÜNÜNDE

İşgal rejiminin sivil hedefleri vuran saldırılarına karşılık Filistin direnişi de Tel Aviv ve Hayfa'ya füzeler attı. Tel Aviv'in de kuzeyinde yer alan ve siyonist işgal rejiminin dış ticareti açısından önemli bir merkez niteliğindeki liman şehri olan Hayfa'ya R160-Kassam tipi füzeler fırlatıldı. 

İşgalcilerin açıklamalarında başta Zikim ve Askalan olmak üzere muhtelif noktalarda işgal güçleriyle Filistinli mücahitler arasında çatışmaların devam ettiği bilgisine yer verildi. İşgalcilerin bu konudaki itirafları ise daha önce yaptıkları, Gazze çevresindeki yahudi yerleşim merkezlerinin kurtarıldığı yönündeki açıklamalarını yalanlıyor. 

İşgal ordusu öldürülen 31 askerinin daha isim listesini yayınladı. Yeni listeyle birlikte işgal rejimi tarafından öldürülen asker ve subaylardan isimleri açıklananların sayısı 220'yi bulmuş oldu. 

Bir yandan çatışmaların devam etmesi, bir yandan da vurulan noktalarda yapılan ceset aramalarında sürekli yeni cesetlere rastlanması sebebiyle ölü sayısının daha da artacağı siyonistlere ait haber kaynaklarında dile getirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar