AKSA TUFANI HAREKATI

Siyonist rejim medyası bugün sabah saatlerinden itibaren Gazze'deki Filistin direnişinin işgal topraklarına yönelik geniş çaplı roketli saldırı başlattığını duyurdu. İzzeddin Kasam Tugayları Genel Komutanı da yaptığı açıklamada, işgal toprakları içinde Aksa Fırtınası Operasyonu'nun başladığını bildirdi. 

Görüntülenme: 336 Tarih: 08 Ekim 2023 10:40
AKSA TUFANI HAREKATI

Siyonist kaynaklar, Gazze'den yüzlerce roketin işgal topraklarındaki yerleşkeler ve bölgelere fırlatıldığını bildirdi.

Bu saldırının ardından işgalci rejimin başkenti Tel-Aviv başta olmak üzere bazı kentlerinde siren sesleri duyuldu.

İşgalci medya, işgal edilmiş toprakların güneyindeki birçok kent ve yerleşkenin direnişin roketli saldırılarının altında olup, güneyden kuzeye kadar işgal edilmiş toprakların geniş bir alanında siren seslerinin geldiğini aktardı.

Kaynaklar, Tel-Aviv ve Aşkelon'da bazı binaların doğrudan hedef alındığı, saldırılarda birkaç Siyonist'in yaralandığını da aktardı.

İşgal topraklarında ayrıca onlarca aracın zarar gördüğü ifade edildi.

Öte yandan bazı kaynaklar Gazze sınırında işgal rejimi askerleri ile Filistin direnişçileri arasında silahlı çatışma yaşandığını duyurdu.

İzzeddin Kassam Tugayları Genel Komutanı Muhammed Zeyf yaptığı açıklamada, Aksa Fırtınası Operasyonu'nun başladığını bildirerek, vaktin, direnişin birleşme vakti olduğunu, eline silah alan herkesin dışarı çıkıp, işgalcilere karşı direniş göstermesi çağrısında bulundu.

Zeyf tüm Arap ve İslam ülkelerinden de Mescid-i Aksa'ya doğru hareket etmesini isteyerek, maceracılık zamanının geçtiğini, işgalcileri, Filistin'den temizlemek gerektiğini vurguladı.

Siyonist rejim ordusu son günlerde Batı Şeria başta olmak üzere Filistinlilere yönelik saldırılarını tırmandırmıştır. Bu saldırılar sonucu onlarca Filistinli şehit olup yaralanmıştır.

İşgalci askerler, kendince Batı Şeria'daki kampları basmakla, bu bölgede oluşan direnişi kırabileceğini düşünüyor. Oysa herhangi bir saldırı ve cinayetine direniş, güçlü şekilde her defasında yanıt veriyor.

Siyonist rejim için "vur kaç" politikası zamanı çoktan geçmiştir ve her vurduğunda vuruluyor.

Nitekim, İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askerî kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları, geçen perşembe sabahının erken saatlerinde Tulkerem yakınında Filistinlilerin arazilerinin gasp edilmesi suretiyle inşa edilmiş olan Avnei Hefetz Siyonist merkezinde bulunan yerleşimcilere ait araçlara yönelik silahlı saldırı eylemini üstlendiğini duyurdu ve eylemi gerçekleştirdikten sonra işgalci askerlerle çatışmaya girerek şehit edilen iki mücahit için de taziye mesajı yayımladı.

Kassam Tugayları'nın yaptığı son açıklama ile, gençlerin Avnei Hefetz Yahudi yerleşim merkezinde bulunan yerleşimcilere ait araçlara silahlı saldırı düzenledikleri ardından kendilerini takibe alan işgalci askerlerle Tulkerem'in güneydoğusundaki Şufe köyü yakınında silahlı çatışmaya girdikleri ve bu çatışmada şehit edildikleri ortaya çıktı.

Bugün sabah Tulkerem Mülteci Kampı'na işgalcilere ait bir özel birliğin düzenlediği baskın sırasında, işgalcilerin Kassam Tugayları'na mensup mücahitler tarafından pusuya düşürülmesi sonucu 3'ü ağır olmak üzere 5 işgalci asker yaralandı.

Siyonist rejim genelkurmay başkanlığı ise direnişin yeni operasyonunun ardından resmen "savaş durumu" ilan etti. Direniş güçleri, İsrail ordu askerlerinin birçoğu bayram tatiline gittiği bir sırada, işgal topraklarına yönelik sürpriz operasyonu başlattı.

Siyonist rejimin resmî medyası, Hamas'ın ilk kez kendilerine karşı roketli saldırı ve karadan sızma operasyonu başta olmak üzere karma operasyon başlattığını bildirdi.

parstoday

Yorumlar