AKSA TUFANI HAREKATI (HABER-ANALİZ)

Bugün Hamas'ın askeri kanadı, Aksa Tufanı adı verilen eşi benzeri görülmemiş birleşik operasyonla, 1948 topraklarında işgalcilere yönelik en büyük operasyonunu gerçekleştirmeyi başardı. Şu ana kadar Gazze Şeridi’nin 3 katı alanını özgürleştirdiler. 

Görüntülenme: 416 Tarih: 07 Ekim 2023 08:54
AKSA TUFANI HAREKATI (HABER-ANALİZ)

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, bu sabah Gazze çevresindeki İsrail rejimine yönelik, işgal altındaki bölgelere roket yağmurları, helikopter ve yamaç paraşütüyle karadan askeri operasyonlar içeren kombine bir operasyon olan AksaTufanı saldırı operasyonunu başlattı.

Kendi türünde eşi benzeri olmayan bu operasyonda Siyonistlere göre 35 asker esir alındı, onlarca asker öldürüldü, 400 kişi de yaralandı ve İsrail'in güneyindeki hastanelerde artık hasta kabulü için yer yok.

Hamas'ın bu sabah yoğun bir şekilde gerçekleştirdiği ve İsrail ordusunun açıklamasına göre birkaç saatte 2200 roket atılan roket saldırısı çoğunlukla bir ön saldırıydı. Ancak asıl saldırı işgal altındaki toprakları özgürleştirmek için yapıldı.

İşgal altındaki bölgelere atılan roketlerin hacmi hakkında doğru bir fikir sahibi olabilmek için Seyf-ül Kudüs operasyonundan bahsetmek gerekir. Bu operasyonda direniş grupları hep birlikte on bir gün içinde İsrail'e 4.500 roket fırlattı.

Hamas roket operasyonlarıyla Siyonistlerle dalga geçti, aynı zamanda onların ihmallerinden de yararlanan Hamas, direnişin işgal altındaki Filistin topraklarının derinliklerine inmesini sağlayacak hesaplı bir operasyon düzenledi ve şu ana kadar yüzlerce kilometre kare (şu ana kadar 912 kilometre kare) Filistin güçlerinin kontrolü altına girdi. Bu alan neredeyse tüm Gazze Şeridi'nin üç katı kadardır.

İsrail rejiminin Başbakanı da bu operasyona yanıt olarak bunun bir operasyon olmadığını, dayatılan bir savaş olduğunu söyledi. 1948'de işgal edilen topraklarda şu anda onlarca Filistinli savaşçının hareket ettiği ve ilerlediği, İsrail ordusunun ise henüz onları durduramadığı söyleniyor.

tesnim

Yorumlar