SİYONİST GÜÇLER FİLİSTİNLİ BALIKÇILARA SALDIRDI

İşgal güçleri bu sabah (30 Eylül Cumartesi) Gazze Şeridi’nin kuzeyi açıklarında avlanmakta olan Filistinli iki balıkçıyı üzerlerine ateş açarak yaraladı. 

Görüntülenme: 370 Tarih: 30 Eylul 2023 23:06
SİYONİST GÜÇLER FİLİSTİNLİ BALIKÇILARA SALDIRDI

Filistinli Balıkçılar Komitesi, işgal donanmasına ait hücumbotlardan Gazze vilayetinin kuzeyindeki Es-Sudaniyye bölgesi açıklarında avlanan balıkçı teknelerine otomatik silahlarla ateş açıldığını bildirdi.
 

Komite, işgal güçlerinin saldırısı sonucu Filistinli balıkçılardan Atıf Muhammed Bekir ve Mahmud Said Bekir’in plastik mermilerle yaralandıklarını ve sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldıklarını açıkladı.
 

İşgal güçleri, Gazze Şeridi sahillerinde avlanan Filistinli balıkçıları sürekli olarak taciz ediyor, gözaltına alıyor ve teknelerine el koyuyor, üzerlerine ateş açarak yaralıyor ya da tazyikli su sıkıyor, balıkçıları avlanmayı bırakıp sahile dönmeye zorluyor.
 

El-Mizan İnsan Hakları Merkezi’nin verilerine göre, işgal güçleri yılbaşından bu yana Filistinli balıkçıları hedef alan 232 ihlale imza attı.
 

İşgal güçleri, 1 Ocak 2023’ten bugüne Filistinli 30 balıkçıyı gözaltına alırken, 18 balıkçıyı yaraladı ve 10 balıkçı teknesine el koydu.
 

İşgal güçlerinin Gazze Şeridi’ne balıkçıların ihtiyaç duydukları malzemelerin girmesine de izin vermediğine işaret eden El-Mizan İnsan Hakları Merkezi, işgal güçlerinin Filistinli balıkçılara yönelik sistematik saldırılarını ve ihlallerini kınadı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar