SİYONİST İŞGALCİLER MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Yahudi yerleşimciler bu sabah (30 Eylül Cumartesi) Kudüs’ün Eski Belde semtinde ayin yaparken, işgalcilerin bayram münasebetiyle düzenlemeyi planladıkları baskınlara karşı Mescid-i Aksa’da nöbet tutma çağrıları yapılıyor. 

Görüntülenme: 332 Tarih: 30 Eylul 2023 09:44
SİYONİST İŞGALCİLER MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Yahudi yerleşimciler, Yahudiler tarafından kutlanan Sukot/Çadırlar Bayramı’nın ilk gününde Mescid-i Aksa yakınlarında provokatif bir şekilde dans ederek ayin yaparken, Eski Belde semtine çok sayıda Yahudi yerleşimcinin geldiği görüldü.
 

Onlarca Yahudi yerleşimci, işgal güçlerinin dükkân sahiplerine zorla dükkânlarını kapattırmasının ardından Mescid-i Aksa civarındaki Kettânin Çarşısı’na baskın düzenledi ve çarşı içinde ayin yaptı.
 

Fanatik Yahudi cemaatleri ve tapınak örgütleri, Yahudi bayramları mevsiminin üçüncü bayramı olan Sukot/Çadırlar Bayramı bahanesiyle Mescid-i Aksa’ya kalabalık gruplar halinde baskın düzenleme çağrıları yapıyor.
 

Yahudi yerleşimciler baskınların en büyüğünü yarın gerçekleştirerek bugüne kadar bir günde Mescid-i Aksa’ya giren Yahudi yerleşimci sayısında rekor kırmayı hedefliyorlar.
 

Kudüslü önde gelen şahsiyetler de Yahudi cemaatlerin ve tapınak örgütlerinin baskın çağrılarına karşı Filistinlileri Mescid-i Aksa’da bulunmaya ve kapılarında nöbet tutmaya, Yahudi yerleşimcilere tekbirlerle direnmeye davet ediyorlar.
 

Mescid-i Aksa murabıtlarından Kudüslü kadın öğretmen Henadi Halevani, Mescid-i Aksa’nın Müslümanlar için akide olduğuna dikkat çekerek, Mescid-i Aksa’yı savunmanın Müslümanların boynunun borcu ve tüm ümmet için bir imtihan olduğunu ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar