SİYONİST İŞGALCİLER KUDÜS'TE FİLİSTİNLİLERE AİT BİR EVİ GASP ETTİ

Siyonist işgal rejiminin askerleri ve polisleri tarafından özel olarak himaye edilen, görünüşte sivil ama gerçekte işgal rejiminin gerilla güçleri niteliği taşıyan yahudi yerleşimcilerin oluşturduğu eşkıya çeteleri, işgal altındaki Eski Kudüs'ün El-Karmi Mahallesi'nde İdris ailesine ait evi yine işgalci askerlerin himayesi altında gasp etti.  

Görüntülenme: 447 Tarih: 12 Eylul 2023 01:50
SİYONİST İŞGALCİLER KUDÜS'TE FİLİSTİNLİLERE AİT BİR EVİ GASP ETTİ

Wafa haber ajansının yayınladığı habere göre siyonist eşkıya çetelerinin, işgal askerlerinin himayesi altında söz konusu evin kapılarını değiştirirken, pencerelerinin önüne ve terasının etrafına demir korkuluklar yaparken çıkardıkları gürültü karşısında mahalle ahalisi birden şaşkına döndü. 

Mahalleli, bu durum karşısında İdris ailesine evlerinin yerleşimciler tarafından gasp edildiğine dair acilen haber verdi. Bunun üzerine ev halkı gelip evlerine sahip çıkmak isteyince onlarla siyonist eşkıya çeteleri ve onları himaye eden işgalci askerler arasında sert tartışmalar yaşandı. 

Evin sahibi olan aileden Muhammed Salih Muhammed İdris, evin 1979'dan bu yana kendi ailelerinin mülkiyetinde olduğunu ve ellerinde, kız kardeşiyle annesinin ikamet ettiği bu evin mülkiyetiyle ilgili bütün resmi belgelerin mevcut olduğunu söyledi. 

Muhammed İdris, yerleşimci çetelerin, annesinin 10 günden beri hastanede tedavi altına alınmasını fırsat olarak değerlendirdiklerini ve kalabalık bir grupla evi gasp etmek için baskın düzenlediklerini ifade etti. İşgal polisinin kendisinden, evin mülkiyetinin kendilerine ait olduğunu ispat için elindeki belgelerle yargıya başvurmasını istediğini bu arada yerleşimcileri de evden çıkardığını söyledi. 

Siyonist çeteler Kudüs'te evleri böyle yakın takibe alıyor ve herhangi bir eve birkaç gün giren çıkan olmadığını tespit etmeleri durumunda oraya baskın düzenleyerek evi gasp etmeye kalkışıyorlar. Bu tür gasp işlemlerinde işgal askerleri de yerleşimci çetelere yardım ediyor ve onları himaye altına alıyor. Bu politika siyonist işgal rejiminin kesinlikle bir devlet değil tam anlamıyla bir eşkıya örgütü olduğunu çok açık bir şekilde gözler önüne seriyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar