ŞEYH İKRİME SABRİ'DEN 2 MİLYAR MÜSLÜMANA MESCİD-İ AKSA ÇAĞRISI

Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri, işgal rejiminin Mescid-i Aksa’yı Yahudileştirmek ve Mescid-i Aksa’da emrivaki ile yeni bir statü oluşturmak için Yahudi bayramlarını kullandığını söyledi. 

Görüntülenme: 480 Tarih: 03 Eylul 2023 20:19
ŞEYH İKRİME SABRİ'DEN 2 MİLYAR MÜSLÜMANA MESCİD-İ AKSA ÇAĞRISI

Sabri, bugün (2 Eylül Cumartesi) Filistin Enformasyon Merkezi’ne yaptığı açıklamada, işgalcilerin bu ay içinde kutlayacakları Yahudi bayram günlerinde Mescid-i Aksa’yı hedef alan baskınlar ve Yahudileştirme saldırıları olabileceği uyarısında bulundu.
 

İşgal rejiminin kızıl buzağı ithali gibi Yahudilerin dini kehanetlerine ve ritüellerine başvurmasının amacının Filistin’e mümkün olduğu kadar çok Yahudi çekmek olduğunu ifade eden Sabri, Mescid-i Aksa’yı ziyaretin Yahudilere haram olduğunu söyleyen hahamların da fetvalarını değiştirmelerinin istendiğini kaydetti.
 

İşgalcilerin adımlarının aynı zamanda Müslümanların nabzını yoklama amacı taşıdığına dikkat çeken Sabri, iki milyar Müslümanı Mescid-i Aksa’da yaşananlar karşısında açık bir tavır ortaya koymaya davet etti.
 

“Sessiz durmanın artık bir bahanesi kalmadı” diyen Sabri, Filistinlileri de işgalcilerin planlarını boşa çıkarmak için Mescid-i Aksa’da nöbet tutmaya çağırdı.

Yahudilerin en uzun bayram mevsimi önümüzdeki 16 Eylül’den başlayıp 7 Ekim’e kadar devam ediyor.
 

Fanatik Yahudi cemaatleri Yahudi yerleşimcileri bayram günlerinde işgal güçleri himayesinde ve kalabalık gruplar halinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye davet ediyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar