FİLİSTİN DİRENİŞİNİN İHA GÜCÜ SİYONİSTLERİ TEDİRGİN EDİYOR

İşgal altındaki Filistin hava sahasına giden iki İHA'nın Gazze Şeridi içinden durdurulmasının duyurulması, Siyonistleri büyük ölçüde endişelendirdi ve aynı zamanda kızdırdı. 

Görüntülenme: 470 Tarih: 24 Ağustos 2023 02:36
FİLİSTİN DİRENİŞİNİN İHA GÜCÜ SİYONİSTLERİ TEDİRGİN EDİYOR

Filistin medyası, direnişin 24 saatten kısa sürede 2 İnsansız Hava Araçları uçurma eyleminin, Demir Kubbe'nin tepkisiyle karşılansa da Siyonist rejimde siyasiler ve hatta sıradan halk arasında endişe dalgasına yol açtığını bildirdi.
Siyonist rejimin askeri ve güvenlik uzmanları bu rejimin medyasıyla konuşarak, "Bunun, başta Hamas olmak üzere Filistinli grupların insansız hava araçları alanındaki kabiliyetinin arttığına işaret ettiğini ve bu grubun bu kabiliyetini her geçen gün geliştirdiğini gösterdiğini" vurguladılar.
Son birkaç gün içinde Siyonist rejimin Gazze Şeridi'nden havalandığını iddia ettiği insansız hava aracının Gazze Şeridi çevresindeki bölgelerde Demir Kubbe savunma sistemi tarafından durdurularak düşürülmesine ilişkin görüntüler yayınlandı. 
Bu bağlamda Siyonist I24 NEWS internet sitesi, İsrail ordusunun pazartesi günü Gazze Şeridi'nden uçan bir insansız hava aracını düşürmek için Demir Kubbe sistemini devreye soktuğunu ve bunun üst üste ikinci gün de tekrarlandığını yazdı.
Bu TV kanalının muhabiri Ariel Osiran, X'teki (eski Twitter) kişisel sayfasında, Demir Kubbe'nin üst üste ikinci gün Gazze'nin içinden İşgal Altındaki Filistin'e doğru uçan bir İHA'yı düşürdüğünü yazdı.
Bu bağlamda Ma'ariv gazetesi, Hamas hareketinin insansız hava araçlarının yerelleştirilmesi alanındaki yeteneklerini geliştirmek için yoğun çaba sarf ettiğini, bu çalışmanın İsrail ile yaklaşan çatışmaya hazırlıkların bir parçası olduğunu da yazdı.
Yarbay Yaron Poskila, bir radyo görüşmesinde, Hamas'ın kendisi için geliştirdiği her türlü yeteneğin bizim için önemli olduğunu, çünkü gelecekteki herhangi bir çatışmada bununla başa çıkmayı planlamamız gerektiğini vurguladı.
Siyonist askeri analist Tal Lev Ram da FM103 radyosuyla yaptığı görüşmede şunları söyledi: "Hamas kendisini güçlendiriyor ve yeni silahlar deniyor; Aynı zamanda tepkilerimizi de ölçüyor, bu eylemler aynı zamanda Hamas'ın insansız hava araçlarının aracılığıyla yaptığı bilinen zorlayıcı davranışların bir parçası olarak değerlendiriliyor.

tesnim

Yorumlar