İŞGALCİ İSRAİL KUDÜS'Ü YAHUDİLEŞTİRMEK İÇİN YENİ BİR PLAN HAZIRLADI

İsrail işgal hükümeti dün (20 Ağustos Pazar) işgal altındaki Kudüs'ün doğu kesimi için ciddi tehdit oluşturan ve işgal rejiminin bu kısım üzerindeki tahakkümünü güçlendirmeyi amaçlayan sözde "İkinci Beş Yıllık Kalkınma Planı"nı kabul etti. Plan için iki milyar şekel bütçe tahsis edildiği belirtildi.  

Görüntülenme: 352 Tarih: 22 Ağustos 2023 17:49
İŞGALCİ İSRAİL KUDÜS'Ü YAHUDİLEŞTİRMEK İÇİN YENİ BİR PLAN HAZIRLADI

Plan değişik maddeler içeriyor. Bunların başında Kudüs'te Filistinlilerin mahallelerinde işgal polislerinin ve belediye zabıtalarının sayısının artırılması yer alıyor. Böyle bir şey ise Filistinliler üzerindeki tehdidin artması ve demir yumruğun daha da güçlenmesi anlamına geliyor. 

Planın hedeflerinden biri de Kudüs şehrinde İsrail işgal rejiminin eğitim programına göre eğitim alan öğrencilerin sayısını artırmak. Bununla birlikte Kudüs ahalisinden İsrail üniversitelerinde ve yüksek öğretim kurumlarında okuyacak Filistinlilerin oranlarının azaltılması hedefleniyor. Bu konuda ileri sürdükleri gerekçe ise İsrail üniversite ve yüksek öğretim kurumlarında okuyan Filistinli gençlerin aşırılığa yöneldikleri iddiası. İşgal rejiminin aşırı ırkçı siyonist Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in böyle bir iddiada bulunduğu belirtildi. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) konuyla ilgili yaptığı açıklamada işgal rejiminin Kudüs'e yönelik sözde "İkinci Beş Yıllık Kalkınma Planı"na tepki gösterdi. 

Hamas bugün yaptığı açıklamada bu planın gerçekte bir yahudileştirme ve çirkin bir ırkçı tasfiye planı olduğuna dikkat çekti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar