ŞEYH İKRİME SABRİ: MESCİD-İ AKSA PAZARLIK VE TAVİZ KONUSU OLAMAZ

İşgal güçlerinin Kudüs kenti çevresinde kurduğu askeri kontrol noktalarındaki engellemelerine rağmen dün on binlerce Filistinli Cuma namazını Mescid-i Aksa’da kıldı. 

Görüntülenme: 508 Tarih: 19 Ağustos 2023 22:28
ŞEYH İKRİME SABRİ: MESCİD-İ AKSA PAZARLIK VE TAVİZ KONUSU OLAMAZ

Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi, Kudüs’ün ve 1948’de işgal edilen toprakların çeşitli bölgelerinden gelenler ile Batı Şeria’dan Kudüs’e ulaşmayı başarabilen toplam 40 bini aşkın kişinin Cuma namazını Mescid-i Aksa’nın kapalı alanlarında ve avlusunda eda ettiğini bildirdi.
 

Bugünkü Cuma namazına Mescid-i Aksa’nın İslami kimliğini göstermek isteyen çok sayıda kadın ve çocuğun da katıldığı ifade edildi.
 

Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime, Cuma hutbesinde Mescid-i Aksa’nın sürekli olarak çeşitli şekillerde yandığını söyledi.
 

Mescid-i Aksa’nın sadece Müslümanlara ait olduğuna bir kez daha dikkat çeken Sabri, Mescid-i Aksa’nın bölünemeyeceğini, pazarlık ve taviz konusu olamayacağını vurguladı.
 

Şeyh İkrime Sabri, Filistin okullarında İsrail eğitim müfredatının okutulmasının şer’an caiz olmadığını bildirdi.
 

Dünyadaki her halkın kendi dini, inancı, kültürü ve uygarlığı olduğunu hatırlatan Sabri, halkların kendi değerlerini eğitim müfredatlarına yansıtma hakkı bulunduğunu ifade etti.
 

Velilerden eğitim müfredatı konusunu takip etmelerini isteyen Sabri, işgal rejimini tanımanın ve Kudüs’teki belediye seçimlerine katılmanın caiz olmadığını bildiren fetvaya dikkat çekti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar