FAHRİ EBU DİYAB'DAN MESCİD-İ AKSA UYARISI

Kudüslü araştırmacı Fahri Ebu Diyab, İsrail işgal rejiminin devam eden kazıları yüzünden Mescidi Aksa'nın bazı bölümlerinin yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu uyarısında bulundu ve işgal rejiminin söz konusu kazılarında Mescidi Aksa'nın temelleriyle oynadığına dikkat çekti.  

Görüntülenme: 322 Tarih: 10 Ağustos 2023 18:05
FAHRİ EBU DİYAB'DAN MESCİD-İ AKSA UYARISI

Ebu Diyab yaptığı basın açıklamasında faşist Netanyahu hükümetinin Mescidi Aksa'yı yıkarak yerine sözde Süleyman Mabedi'ni inşa etme gibi tehlikeli bir planının bulunduğunu hatırlattı. 

Kudüslü araştırmacı işgal hükümetinin yeni emrivakiler oluşturmak suretiyle Mescidi Aksa'daki varlığını artırma çabası içinde olduğunu belirterek, işgal hükümetinin İslami Vakıflar İdaresi'nin Kudüs'te ve Mescidi Aksa'da restorasyon çalışmaları yapmasına engel olduğunu, bu arada Ürdün yönetiminin Mescidi Aksa üzerindeki gözlemcilik hakkını da iptal etmeye çalıştığını vurguladı. 

Ebu Diyab, Mescidi Aksa üzerinde gözlemci ülke olarak Ürdün hükümetinden, bu kutsal mabedin altında yapılan kazılar hakkında yerinde incelemelerde bulunmak ve tehlike boyutlarını görmek için uzman ekipler göndermesini istedi.

İşgal rejimi Mescidi Aksa'nın Onarımı Komitesi'nin restorasyon çalışmalarına engel oldu. Bunun ise Mescidi Aksa'nın surları, duvarları ve namazgahlarına yönelik tehditlerin ve yıkılma risklerinin artmasına sebep olduğu ifade ediliyor. İşgal rejiminin ileride bu riskleri, Mescidi Aksa'yı yıkılma tehdidinin bulunduğu tehlikeli bina ilan etmek için değerlendirebileceğine ve bu yüzden girişleri tamamen yasaklayabileceğine, sonra da yıkıp yerine sözde Süleyman Mabedi'ni inşa etmeye kalkışabileceğine dikkat çekiliyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar