GAZZE KITLIK İLE KARŞI KARŞIYA KALACAK

UNRWA'nın medya danışmanı, uluslararası yardımın azalmasının neden olduğu devam eden mali krizin bir sonucu olarak önümüzdeki aylarda Gazze Şeridi'nde gerçek bir kıtlık olacağı konusunda uyarıda bulundu. 

Görüntülenme: 343 Tarih: 31 Temmuz 2023 21:35
GAZZE KITLIK İLE KARŞI KARŞIYA KALACAK

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Ajansı'nın (UNRWA) medya danışmanı Adnan Abu Hasna, devam eden mali krizin bir sonucu olarak önümüzdeki aylarda Gazze Şeridi'nde gerçek bir kıtlık olacağı konusunda uyarıda bulundu.
Sama haber ajansının haberine göre, Abu Hasna Al-Ghad TV kanalı ile yaptığı görüşmede, sadece Dünya Gıda Programı'nı değil tüm uluslararası kuruluşları etkileyen uluslararası yardımlarda bir azalmayla karşı karşıya olduğumuzu söyledi.
Devamında, "UNRWA Gazze, Batı Şeria ve Suriye'deki 1,7 milyon Filistinliye gıda ve nakit yardımı sağlıyor. Bu kurum Gazze'deki 1.200.000 mülteciye düzenli olarak gıda yardımı sağlıyor. Yardım kesilirse, ki muhtemelen de kesilecek, Gazze önümüzdeki aylarda gerçek bir kıtlıkla karşı karşıya kalacak. Gazze nüfusunun %80'i mülteci ve 800.000 mülteci günde iki öğün yemek hazırlayamıyor ve bu tehlikelidir." diye vurguladı.
Abu Hasna, "Gazze Şeridi'ne gıda almak için 70 milyon dolara, Lübnan ve Suriye'deki mültecilere nakit yardım dağıtmak için 30 milyon dolara acilen ihtiyacımız olduğunu dünyaya duyurduk." diye sözlerine ekledi.
BAE'nin iki yıl içinde UNRWA'yı desteklemek için yaptığı 20 milyon bağışa atıfta bulunarak şunları söyledi: "Arap ülkelerini UNRWA bütçesine dahil etmek için çok çalışıyoruz. Abu Hasna, BAE'nin Cenin kampının yeniden inşasına yardımcı olmak için 15 milyon dolaüayırdığını da belirtti."
Donör ülkelerin toplu göçü kabul etmeye hazır olup olmadığı sorulduğunda, şöyle dedi: "Gerçekte tanık olduğumuz şey, 5.9 milyon Filistinliye hizmet eden UNRWA'nın zayıflaması mı? Bağışçılarla konuştuk ve onlara UNRWA'nın operasyonlarındaki herhangi bir değişikliğin veya çöküşün ev sahibi ülkeler için feci sonuçları olacağını söyledik ve bölgenin istikrarını tehlikeye atacaktır."
Sözlerine şöyle devam etti: "UNRWA'nın taleplerini yok saymak tehlikeli, Eylül'den Aralık'a kadar maaşları ödeyemeyeceğimiz 3 tehlikeli ay ile karşı karşıyayız. Programlar ve hizmetler etkilenebilir ve bölgenin istikrarı üzerinde ciddi etkileri olabilir."

tesnim

Yorumlar