ŞEYH NACİH BUKEYRAT'TAN MESCİD-İ AKSA ÇAĞRISI

Kudüs’teki İslami Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Şeyh Nacih Bukeyrat, işgalcilerin Mescid-i Aksa’ya el koyma ve Yahudileştirme planlarına engel olmak için Mescid-i Aksa’da nöbet tutmaya devam edilmesi çağrısında bulundu. 

Görüntülenme: 331 Tarih: 23 Temmuz 2023 21:04
ŞEYH NACİH BUKEYRAT'TAN MESCİD-İ AKSA ÇAĞRISI

Bukeyrat, dün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal rejiminin Kudüs’ü hedef aldığını ve Yahudi kenti haline getirmek istediğini, Mescid-i Aksa’ya el koyma planlarını hayata geçirmek için Yahudi bayramlarını kullandığını söyledi.
 

Filistin halkının Siyonist işgalcilerle daimi bir mücadele içinde olduğuna işaret eden Bukeyrat, Mescid-i Aksa’da yaşananlar konusunda Arap halklarının ve İslam ümmetinin sessizliğini eleştirdi.
 

Bukeyrat, Mescid-i Aksa’nın işgale karşı mücadelenin başlığı olduğu ve işgalcilerin Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlallerinin deşifre edilmesi gerektiğini kaydetti.
 

İşgal güçleri Kudüs kentindeki önde gelen şahsiyetlere açtığı savaş ve uzaklaştırma cezalarıyla Mescid-i Aksa’yı baskınlar karşısında sahipsiz bırakma politikası kapsamında Şeyh Nacih Bukeyrat’ı Kudüs’ten Beytlahim’e uzaklaştırdı.
 

Bu arada, Yahudi yerleşimcilerin sözde heykelin yıkım yıldönümünde Kudüs’te yeni bir bayrak yürüyüşü provokasyonuna hazırlandıkları bildirildi.
 

Yahudi cemaatleri, 26 Temmuz Çarşamba günü saat 21:45’te Kudüs’ün Eski Belde semtinde ve Mescid-i Aksa kapıları önünde işgal rejimi bayraklarıyla yürüyüş düzenleneceğini ilan etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar