SİYONİST İŞGALCİLER MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Bugün (13 Temmuz Perşembe) sabah yine yahudi yerleşimcilerden bir grup, siyonist işgalci askerlerin himayesi altında kutsal Mescidi Aksa'nın sahasına baskın düzenledi.  

Görüntülenme: 414 Tarih: 13 Temmuz 2023 07:47
SİYONİST İŞGALCİLER MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Yerleşimcilerin Mescidi Aksa'nın sahası içinde Talmudi ayinler yaptıkları ve cami cemaatini tahrik edici bir şekilde dolaştıkları, etrafta bulunanlara sözlü sataşmalarda bulundukları belirtildi. Yerleşimcilerin Mescidi Aksa baskınlarının amaçlarından biri de Müslüman cemaati rahatsız edip provokasyon gerçekleştirmek. 

Olaylara tanık olanların verdiği bilgilere göre baskına yerleşimcilerden 69, istihbarat görevlilerinden de 22 kişinin katıldığı ifade edildi. 

İşgalcilerin baskınlarının artması üzerine, Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinden Mescidi Aksa'da ribat görevinin yerine getirilmesi ve buradaki cemaatin sayısının artırılması amacıyla otobüs seferleri başlatıldı. 

İşgal rejimi Mescidi Aksa'yı zaman ve mekan yönünden paylaştırma planını gerçekleştirebilmek için yerleşimcilerin buraya baskınlar düzenlemesini teşvik politikasını sürdürüyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar