SİYONİST İŞGALCİLER NACİH BUKEYRAT'I ESİR ALDI

 

Görüntülenme: 342 Tarih: 13 Temmuz 2023 17:54
SİYONİST İŞGALCİLER NACİH BUKEYRAT'I ESİR ALDI

Siyonist işgal güçleri bugün (12 Temmuz Çarşamba) Kudüs İslami Vakıflar Müdür Yardımcısı Nacih Bukeyrat'ı, işgal altındaki Kudüs'ün Sur Bahir beldesinde bulunan evine baskın düzenleyerek gözaltına aldılar. Bukeyrat'ın gözaltına alınmasının işgal rejiminin Kudüs davasının sembol isimlerine karşı yürüttüğü savaşın bir parçası olduğuna dikkat çekildi. 

Şeyh Nacih Bukeyrat işgal rejiminin daha önce kendisi hakkında vermiş olduğu Kudüs'ten sürgün edilmesine dair kararıyla ilgili yorumunda, bunun Kudüs şehrinden tümüyle çıkarılması için tehlikeli bir girişim olduğuna dikkat çekmişti. 

Bukeyrat, işgal rejiminin sürgün kararına uymayacağını ve her ne şartla olursa olsun Kudüs'ten çıkmayacağını dile getirmiş ve böyle bir kararın uygulanmasının Kudüs'te popülaritesi olan her Filistinliyi buradan teker teker sürgün etme imkanı elde etmelerine kapı açmak anlamına geleceğine işaret etmişti. 

İşgal rejimi dün de Mescidi Aksa'nın hatiplerinden Şeyh İkrime Sabri'ye de 6 ay süreyle seyahat kısıtlaması uygulanması kararı vermişti. İşgal rejiminin yetkilileri söz konusu kararı İkrime Sabri'nin evine giderek tebliğ etmişlerdi. 

Bu arada işgal rejiminin, etkili birtakım şahsiyetlere Mescidi Aksa'dan uzaklaştırma cezası vererek burayı sahipsiz bırakma amaçlı politikası ve baskı uygulamaları da devam ediyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar