DİRENİŞ SHAKİD SİYONİST YERLEŞKESİNE FÜZE FIRLATTI

Kendisini El-Ayyaş Tugayı olarak isimlendiren bir direniş grubu, Cenin'in batısındaki Shakid mülteci kampına doğru Kassam 1 tipi iki adet füze atılmasının sorumluluğunu üstlendiğini açıkladı.  

Görüntülenme: 348 Tarih: 11 Temmuz 2023 19:55
DİRENİŞ SHAKİD SİYONİST YERLEŞKESİNE FÜZE FIRLATTI

Söz konusu direniş grubu Telegram hesabında yayınladığı bildirisinde; "Ayyaş Tugayı'ndaki mücahitlerimiz, Allah'ın yardımıyla Cenin'in batısında gasp edilmiş topraklar üzerine kurulu Shakid yerleşim merkezine Kassam 1 tipi iki adet füze atmaya muvaffak olmuşlardır." ifadesine yer verildi. 

Açıklamada işgal güçlerinin Cenin Mülteci Kampı'na saldırılarına, burada gerçekleştirdikleri yıkım ve katliama bir cevap, işgalcilerle Filistin direnişi arasındaki güç dengesizliğini kırma ve devam eden savaş için de bir hazırlık çalışması olduğu dile getirildi. 

Direniş grubu aynı zamanda füze atma işlemi öncesinde yapılan hazırlık çalışmalarını da içeren bir video da yayınladı. 

Açıklamada tüm imkansızlıklara, güvenlik konusunda yaşanan zorluklara ve malzeme yetersizliğine rağmen siyonist işgale karşı mücadele amaçlı faaliyetlerin gece gündüz kesintisiz bir şekilde sürdürüldüğü belirtildi.

Dün akşam, siyonist işgalcilerin sözde Gilboa Bölge Konseyi'ne bağlı, 1948'de işgal edilmiş bölgede ve Cenin'in yakınında bulunan Ram On çiftliğinde roket parçaları bulunmuştu.  İşgal ordusu bulunan füze parçalarının ilkel ve eski bir rokete ait olduğunu ileri sürmüştü. Ancak roketin son birkaç gün içinde atılmış olması ihtimalinin de bulunduğu dile getirildi. 

Bu arada işgal ordusu adına yapılan ilk açıklamalarda parçalarına rastlanılan roketin menzilinin 150 metreyi geçmediği iddia edilirken daha sonra yapılan tespitlerde roketin en az 4 km mesafeden atıldığının tahmin edildiğine dikkat çekildi. 

Direnişçilerin Batı Şeria bölgesinde de yeni ve gelişmiş füzeler kullanması siyonist işgal güçlerini endişelendiriyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar