FİLİSTİNLİ ALİMLER BİRLİĞİ'NDEN İSLAM ÜLKELERİNE ÖNEMLİ ÇAĞRI

Filistinli Âlimler Birliği, Arap ve İslam ülkelerine seslenerek Yahudi yerleşimcilerin cinayetlerine, camilere ve mushaflara saldırılarına karşı koyabilmesi için Filistin halkına maddi ve manevi yönden destek olmaları çağrısında bulundu. 

Görüntülenme: 542 Tarih: 25 Haziran 2023 11:18
FİLİSTİNLİ ALİMLER BİRLİĞİ'NDEN İSLAM ÜLKELERİNE ÖNEMLİ ÇAĞRI

Birlik üyesi âlimler bugün (24 Haziran Cumartesi), Yahudi yerleşimcilerin Batı Şeria’da camilere baskın düzenleyip Kur’an-ı Kerim nüshalarını yırtmaları konusunda bilgi vermek üzere İstanbul ve Doha’daki âlimlerle eş zamanlı olarak Gazze kentinde basın toplantısı düzenledi.
 

Gazze’deki basın toplantısında konuşan Filistinli Âlimler Birliği üyesi Vail Ez-Zerd, işgal güçleri ve fanatik işgal hükümetinin himayesinde hareket eden Yahudi yerleşimcilerin gerginliği tehlikeli boyutlara tırmandırarak Cenin, Nablus ve Ramallah’ta Filistinlilerin beldelerine saldırdıklarını söyledi.
 

İşgal rejiminin Filistin topraklarındaki varlığının bizatihi Yahudi yerleşimcilere karşı savaşı gerektirdiğine işaret eden Ez-Zerd, Filistinlilere ve evlerine saldıran, camilere baskın düzenleyerek mushafları yırtan her Yahudi yerleşimcinin kanının helal olduğunu ifade etti.
 

Filistin halkının Filistin topraklarında işgale karşı verdiği mücadelenin terör değil farz-ı ayn türü cihad olduğuna dikkat çeken Ez-Zerd, dünyanın her yerindeki Müslümanların Filistin halkına güçleri yettiğince destek olmaları gerektiğini belirtti.
 

Filistinli Âlimler Birliği, Müslümanlardan Batı Şeria ve Kudüs’teki murabıtlar için de dua etmelerini ve onlara maddi açıdan destek olmalarını istedi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar