ŞEYH NACİH BUKEYRAT'TAN KUDÜS UYARISI

Kudüs’teki İslami Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Şeyh Nacih Bukeyrat, Kudüs sakinlerinin Mescid-i Aksa’yı ve Kudüs kentini hedef alan Yahudileştirme planlarına karşı koyabilecek güçte olduklarını söyledi. 

Görüntülenme: 399 Tarih: 21 Haziran 2023 21:26
ŞEYH NACİH BUKEYRAT'TAN KUDÜS UYARISI

İşgalcilerin kendisini ve Kudüslü şahsiyetleri hedef almasının Yahudileştirme planlarının bir parçası olduğunu belirten Bukeyrat, Filistin Enformasyon Merkezi’ne yaptığı açıklamada, işgalcilerin Kudüs’te ihlallerini deşifre edecek hiçbir ses bırakmamak istediklerini ve gerçeklerin duyulmasını engellemeye çalıştıklarını ifade etti.
 

İşgal yönetimi dün Şeyh Nacih Bukeyrat’a Kudüs’ten ve kentin güneydoğusundaki Sur Bahir beldesinden 6 ay süreyle uzaklaştırma cezası verildiğini tebliğ etmişti.
 

İşgal yönetimi geçtiğimiz günlerde de Bukeyrat’a bir ay boyunca Filistin dışına seyahat yasağı koymuş ve cezasının uzatılabileceğini bildirmişti.
 

Son uzaklaştırma cezasıyla birlikte Bukeyrat’ın bir haftadan 6 aya değişen sürelerde 33 kez Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırıldığı, ayrıca 1981 yılından bu yana 34 kez gözaltına alındığı kaydedildi.
 

Kudüs’e ve Mescid-i Aksa’ya bağlı kalacaklarına dair Allah’a söz verdiklerini belirten Bukeyrat, işgal yönetiminin Kudüslü şahsiyetlere verdiği cezaların kendilerini Mescid-i Aksa’yı savunmaktan alıkoyamayacağını dile getirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar