ZİYAD EN-NEHHALE'DEN CENİN KATLİAMINA TEPKİ

Filistin İslami Cihat Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nehale, Cenin'de bugün tanık olduklarımızın çok cepheli savaşın devamı olduğunu açıkladı. 

Görüntülenme: 363 Tarih: 20 Haziran 2023 14:25
ZİYAD EN-NEHHALE'DEN CENİN KATLİAMINA TEPKİ

Filistin İslami Cihat Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nehale, Al-Âlem TV kanalına verdiği röportajda şunları söyledi: "Cenin'de bugün yaşanan çatışma çok önemli çünkü bu süreçte Siyonist rejimin 7 askeri aracı çok yaygın direniş silahları kullanılarak imha edildi ki bu çok önemli bir başarıdır. İşgalcilerin tehditlerinden korkmuyoruz, 70 yaşındayım, bu yaşta artık hiçbir şey için endişelenemiyorum ve şehitlik benim için bir nimet ve ilahi bir hediye olacak."

Filistin İslami Cihat Hareketi Genel Sekreteri, İran ziyaretinin önemli bir zamanda ve kurtarıcıların intikamı adına Filistin direnişinin mücadelesinden sonra yapıldığını vurgulayarak, İslam Devrim Muhafızları Kudüs Gücü komutanının huzurunda Hamas hareketi ile önemli bir görüşme gerçekleştirdiğimizi söyledi.

Tahran'da başka direniş gruplarının da bulunmasının beklendiğini, çünkü İran'ın bu toplantılarla İsrail düşmanına karşı Filistin halkını asla yalnız bırakmayacağı mesajını vermek istediğini sözlerine ekledi.

En-Nehale şunları söyledi: "İsrail, İslami Cihat hareketini hedef almak istediğini açıkça ilan etti ve bu bağlamda hareketin üç komutanına suikast düzenledi. İslami Cihat hareketi, İsrail saldırganlığına yiğitlerin intikam savaşıyla karşılık verdi."

"Siyonist rejimin ısrarı üzerine birçok taraf ateşkesi sağlamak için müdahale etti. Ayrıca Siyonist rejim sivilleri hedef alarak direnişi bastırmaya çalıştı. Filistin ulusunun ayırt edici özelliği, cesur savaşçıları ve onların savaş sahnelerindeki fedakarlıklarıdır. İsraillilerin yarısından fazlasını sığınaklara gönderebildik." diye söylediğini aktardı.

parstoday

Yorumlar