MESCİD-İ AKSA İÇİN YENİ BİR KAMPANYA BAŞLATILDI

İşgal yönetiminin kirli planlarına ve Yahudi yerleşimcilerin düzenledikleri baskınlara karşı koymak için Mescid-i Aksa’da nöbet tutmaya çağıran “Mescid-i Aksa Bölünmeyecek” kampanyası sosyal medyada büyük destek görüyor. 

Görüntülenme: 771 Tarih: 11 Haziran 2023 19:50
MESCİD-İ AKSA İÇİN YENİ BİR KAMPANYA BAŞLATILDI

Kampanyayı düzenleyenler ve destekleyeler Kudüs ve Batı Şeria sakinlerini Mescid-i Aksa’yı yalnız bırakmamaya, baskınlara karşı direnmeye ve Mescid-i Aksa’da bulunup nöbet tutmaya davet etti.
 

Kampanyada ayrıca 1948’de işgal edilen topraklarda yaşayan Filistinlilerden Mescid-i Aksa’yı savunma konusunda üzerlerine düşen görevi yerine getirmeleri istendi.
 

Filistinli gençlere seslenilerek işgalcilerin Mescid-i Aksa’yı kirletmelerine izin vermemeleri çağrısında bulunulan kampanyada, Arap halkları ve İslam ümmeti ile dünyanın özgür insanları Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına maruz kalan Mescid-i Aksa’ya desteğe davet edildi.
 

Mescid-i Aksa’yı Müslümanlar ve Yahudiler arasında zaman ve mekân bakımından ikiye bölmek için plan yapan işgal yönetimi, bu planını hayata geçirecek zemini hazırlamaları için Yahudi yerleşimcileri işgal güçleri himayesinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.
 

Kaynaklar, Likud Partisi üyesi İsrailli milletvekili Amit Halevi’nin Mescid-i Aksa’nın Müslümanlar ve Yahudiler arasında bölünmesi için bir plan hazırladığını, plana göre başta Kubbetu’s-Sahra olmak üzere Mescid-i Aksa’nın orta ve kuzey bölümlerinin Yahudi yerleşimcilere bırakılmasının ve Müslümanların Kıble Mescidi’nde namaz kılmaya devam etmelerinin öngörüldüğünü bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar