İŞGALCİ İSRAİL ASKERLERİ 5 FİLİSTİNLİYİ ESİR ALDI

İşgal güçleri dün (2 Haziran Cuma) akşam saatlerinde Mescid-i Aksa’nın avlusunda Filistinli iki genci ve Cenin’de de üç çocuğu gözaltına aldı. 

Görüntülenme: 420 Tarih: 03 Haziran 2023 10:34
İŞGALCİ İSRAİL ASKERLERİ 5 FİLİSTİNLİYİ ESİR ALDI

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlediğini ve iki genci darp ettikten sonra gözaltına aldığını, gençlerin kimliklerinin henüz öğrenilemediğini bildirdi.
 

İşgal güçlerinin geçtiğimiz Mayıs ayında Kudüs’ün çeşitli bölgelerine gerçekleştirdiği baskınlar sırasında 143 kişiyi gözaltına aldığı, gözaltına alınanlardan 33’ünün çocuk ve 7’sinin kadın olduğu kaydedildi.
 

Öte yandan, işgal güçlerinin dün akşam ayrıca Cenin’in güneybatısındaki Ya’bed beldesi sakinlerinden üç çocuğu gözaltına aldığı ifade edildi.
 

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Ebu Bekir ailesinden Evs Muin, Ammar Muhammed ve Kerim Basim adlı çocukları beldenin güneyinde bulundukları sırada gözaltına aldığını belirtti.
 

İşgalci Siyonistler dün Kudüs’ün Babu’l-Amud bölgesinde de bir genç kıza saldırıp darp etti ve zorla başörtüsünü çıkardı. 
 

İşgal güçleri her gün Batı Şeria ve Kudüs’ün çeşitli bölgelerine baskınlar düzenleyerek kadın-erkek, yaşlı-çocuk demeden çok sayıda kişiyi gözaltına alıyor.
 

Baskınlar sırasında evlerde arama yapan işgal askerleri, evlerin altını üstüne getirerek eşyalara zarar veriyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar