SİYONİST ORDUYA AİT SAVAŞ UÇAKLARI GAZZE'DE EVLERİ BOMBALADI

Siyonist işgal rejiminin askeri uçaklarının Gazze Şeridi'ne geceden başlattıkları vahşi saldırılarda Deyru'l-Belah ve Beyt Lahiya kasabalarında iki evi tamamen yerle bir ettikleri haber verildi.  

Görüntülenme: 566 Tarih: 12 Mayıs 2023 03:43
SİYONİST ORDUYA AİT SAVAŞ UÇAKLARI GAZZE'DE EVLERİ BOMBALADI

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklara dayanarak edindiği bilgilere göre işgal uçakları Samir Beşir isimli Filistinlinin Deyru'l-Belah'ın Bereke Mahallesi'nde bulunan evine 6 adet füze attı ve evi tamamen taş yığınına çevirdiler. 

Beşir evinin yıkılmasından sonra yaptığı açıklamada aile efradının 20 kişiden oluştuğunu, bunların da çoğunun çocuk olduğunu, şimdi bu insanların tamamen evsiz kaldıklarını dile getirdi. 

İşgal güçlerinin saldırı öncesinde Beşir'in komşularından birini arayarak evleri boşaltmalarını istediği belirtildi. 

İşgal güçleri bu binada direnişçilerin bulunduğunu ve bu civardan füze saldırıları yapıldığını ileri sürdüğü ifade edildi. İşgal rejimi bu tür iddiaları saldırılarına gerekçe olarak kullanıyor. 

İşgal güçlerinin dün akşam saatlerinde de Beyt Lahiya kasabasında Ebu Hatır ailesine ait iki kattan oluşan binayı hedef alarak yerle bir ettikleri haber verildi. 

Beyt Lahiya'daki söz konusu evin yıkılmasının çoğunluğu çocuk ve kadın 10 kişiden oluşan 2 ailenin evsiz kalmasına neden olduğu belirtildi. 

İşgal güçleri dün ikindi vakitlerinde de Gazze'nin güney kesimindeki Hanyunus'un doğusunda yer alan Beni Suheyla'da Ebu Dakka ailesine ait iki kattan oluşan bir binayı hedef alarak yıkmışlardı. Bu eve düzenlenen saldırıda İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı durumundaki Kudüs Tugayları'nın komutanlarından Ahmed Ebu Dakka'yı şehit etmişlerdi. İşgal güçleri dün sabah saatlerinde de yine Hanyunus civarında Kudüs Tugayları'nın komutanlarından Ali Hasan Ğali'yi şehit etmişlerdi. 

Siyonist işgal güçlerinin 9 Mayıs Salı sabahı başlattıkları ve içinde ailelerin ikamet ettiği evleri hedef alan, bu yüzden de aileleri toptan yok eden vahşi katliamlarında şu ana kadar 31 Filistinlinin hayatını kaybettiği 106 kişinin de yaralandığı bildirildi. Sağlık Bakanlığı'nın verdiği bilgilere göre şehit edilenlerin 10'u kadınlar ve çocuklardan oluşurken, 5'i de Kudüs Tugayları'nın komutanlarından. Yaralananların ise 32'si çocuk, 17'si kadın. 

Filistin direnişi ise işgal güçlerine karşı Özgürlerin İntikamı adını verdiği direniş mücadelesinde işgal hedeflerine füzelerle ve havan toplarıyla birçok saldırı gerçekleştirdi. Filistin direnişinin saldırılarında dün bir işgalcinin öldürüldüğü, onlarcasının yaralandığı, çok sayıda işgalcinin de kriz geçirdiği haber verildi. Gazze çevresindeki yahudi yerleşim merkezlerinde ve başta Tel Aviv olmak üzere muhtelif şehirlerde alarm sirenlerinin sürekli çaldığı haber veriliyor. O yüzden bu bölgelerdeki işgalciler vakitlerinin çoğunu sığınaklarda geçirmek zorunda kalıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar