İŞGALCİ İSRAİL'İN BEYT HANUN SINIR KAPISINI KAPALI TUTMASI FİLİSTİNLİ HASTALARIN HAYATINI TEHLİKEYE ATIYOR

Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yer alan Beyt Hanun kapısının işgal rejimi tarafından kapatılmasının tedavi için geçiş yapmayı bekleyen ve çoğunluğu kanserli 142 hastanın ve onların refakatçilerinin mahrumiyetine neden olduğunu dile getirdi. Bu hastalardan 5'inin de acilen Kudüs, Batı Şeria veya 1948 Bölgesi'ndeki hastanelerden birine ulaştırılması durumunda hayatlarının kurtarılmasının söz konusu olduğuna dikkat çekildi.  

Görüntülenme: 461 Tarih: 10 Mayıs 2023 18:23
İŞGALCİ İSRAİL'İN BEYT HANUN SINIR KAPISINI KAPALI TUTMASI FİLİSTİNLİ HASTALARIN HAYATINI TEHLİKEYE ATIYOR

Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada işgal rejiminin Gazze bölgesine uyguladığı ablukanın insani açıdan da felaketlerin sebebi olduğunu ve hastaların tedavi için çıkarılmalarının engellendiğini bunun ise uluslararası yasalara ve Dördüncü Cenevre Sözleşmesi'ne tamamen aykırı olduğunu dile getirdi. 

Açıklamada işgal rejiminin 18 aydan beri tıbbi cihazları bloke etmekle ve hastaların tedavisi açısından büyük önem arz eden pek çok ilacın girmesini engellemekle yetinmeyip bölgedeki hastaların dışarı çıkarılmasını da engellediğine ve onları kasıtlı bir şekilde ölüme terk ettiğine dikkat çekildi. 

Sağlık Bakanlığı bu konuyla ilgili uluslararası kurumları, söz konusu hastaların tedavi için dışarı çıkarılmalarının kolaylaştırılması amacıyla işgal rejimine baskı yapmaya çağırdı. Bu işin ihmal edilmesi durumunda vaktin geçmiş olacağını ve söz konusu hastaların ölümle burun buruna geleceklerini hatırlattı.

İşgal rejimi yolcu çıkışında kullanılan Beyt Hanun kapısını kapattığı gibi ticari ürünlerin sokulmasında kullanılan ve Gazze'nin güney kesiminde yer alan Kerem Ebu Salim kapısını da kapalı tutuyor. 

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar