GAZZE ŞEHİTLERİNİ HAKK'A UĞURLADI

Siyonist işgal güçlerinin bugün (9 Mayıs Salı) sabah düzenledikleri hava saldırılarında hayatlarını kaybeden 4'ü çocuk 13 şehidin cenazeleri biri Gazze diğeri Refah şehrinde düzenlenen ve büyük kalabalıkların katıldığı cenaze törenleriyle ahirete uğurlandı.  

Görüntülenme: 421 Tarih: 10 Mayıs 2023 03:45
GAZZE ŞEHİTLERİNİ HAKK'A UĞURLADI

Gazze şehrinde şehitlerin cenaze namazlarının kılındığı El-Umeri Camisi'nde Gazze ahalisinden büyük bir kalabalık toplandı. Katılanlar direniş lehine sloganlar attılar. 

Refah şehrinde şehit edilenler için ise Yebna Mülteci Kampı'ndaki El-Huda Camisi'nde yine çok sayıda kişinin iştirakiyle cenaze namazı kılındı. 

Bu arada Filistin'in Batı Şeria bölgesinde de işgal rejiminin Gazze'de gerçekleştirdiği katliamı protesto amacıyla düzenlenen gösterilere işgal güçlerinin müdahalede bulunması sebebiyle muhtelif yerlerde çatışmalar meydana geldi. 

Batı Şeria bölgesinde direniş hareketleri tarafından, işgal rejiminin saldırılarını ve katliamını protesto amacıyla gösteriler düzenlenmesi çağrıları yapılması üzerine bölgedeki muhtelif üniversitelerde gösteriler düzenlendi. İşgal güçlerinin müdahalesi bazı yerlerde çatışmalara neden oldu. 

İşgal güçlerinin bugün sabah Gazze ve Refah şehirlerinde üç ayrı evi hedef alan hava saldırılarında İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı durumundaki Kudüs Tugayları'nın üç komutanı ile onların eşleriyle çocuklarından oluşan 13 kişi şehit edilmiş, ayrıca 20 kişi de yaralanmıştı.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar