İŞGALCİ İSRAİL GÜÇLERİ KUDÜS'TE FİLİSTİNLİLERE AİT BİR BİNAYI YIKTI

Siyonist işgal güçleri bugün (3 Mayıs Çarşamba) işgal altındaki Kudüs şehrinin kuzeydoğu kesiminde yer alan Anata bölgesinin Selam Mahallesi'nde bulunan ve 16 daireden oluşan bir binayı yıktı.  

Görüntülenme: 675 Tarih: 04 Mayıs 2023 13:27
İŞGALCİ İSRAİL GÜÇLERİ KUDÜS'TE FİLİSTİNLİLERE AİT BİR BİNAYI YIKTI

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre önceden hiçbir uyarı yapılmaksızın ve itiraz davası açma mühleti verilmeksizin işgal ordusundan kalabalık bir birlik söz konusu mahalleyi bastı ve hemen binayı yıkım işlemlerini başlattı. 

Binanın 6 kattan ve 16 daireden oluştuğu her bir dairenin yüzölçümünün de 150 m2 olduğu bilgisi verildi. Katlardan birincisinde ikamet edildiği diğer katlarında ise inşaat çalışmalarının devam ettiği belirtildi. 

İşgal rejimi tarafından geçtiğimiz nisan ayında işgal altındaki Kudüs şehrinde Filistinlilere ait yüzlerce binaya, ruhsatsız olduğu iddiasıyla yıkım ihtarında bulunulmuştu. Bu arada pek çok kişiden de belediyedeki soruşturma birimiyle görüşmesi istenmişti. 

İsrail işgal güçleri dün akşam ve bugün (3 Mayıs Çarşamba) şafak vaktinden önce düzenledikleri baskınlarda Selfit'in Haris kasabasında şehit Muhammed Murad Suf'un ailesine ait evi ve Kalkilya'nın Hicce kasabasında da esir Yunus Heylan'ın evini yıkmışlardı. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) yaptığı açıklamada işgal rejiminin evleri yıkma politikasının Filistin halkının direnişini kıramayacağını, bilakis faşist işgal zulmü karşısındaki kararlılık ve mücadelesinin daha da artmasına sebep olacağını dile getirdi. 

İşgal rejiminin Kudüs, Selfit ve Kalkilya'da üç binayı yıkması münasebetiyle bir basın açıklaması yapan Hamas, Filistin halkının tehcir ve öldürme politikalarına direndiği gibi toprağına, haklarına ve mukaddes mekanlarına sahip çıkma konusundaki kararlılığını da sürdüreceğini ifade etti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar