HIDIR ADNAN'IN EŞİ RİNDE MUSA'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

83 günden beri açlık grevini sürdüren Filistinli esir Hızır Adnan'ın hanımı Rinde Musa, eşinin haksız bir şekilde maruz kaldığı esareti protesto amacıyla sürdürdüğü açlık grevinden dolayı sağlık durumunun gittikçe kötüleştiğini dile getirdi.  

Görüntülenme: 680 Tarih: 28 Nisan 2023 23:10
HIDIR ADNAN'IN EŞİ RİNDE MUSA'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

İslami Cihad Hareketi'nin ileri gelenlerinden olan Hızır Adnan'ın hanımı Rinde Musa Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı açıklamada, işgal mahkemesinin dün (27 Nisan Perşembe) Ofer Askeri Mahkemesi'nde düzenlenen son duruşmasında Hızır Adnan'ın şu an Remle Hastanesi'nde tutulduğu kısımda internet bağlantısının bulunmadığı gerekçesiyle onu ekrana çıkarmadıklarını ifade etti. 

Hanımı, işgal yönetiminin iddiasını inandırıcı bulmadıklarını gerçekte internet bağlantısı olmadığı için değil eşinin sağlık durumunun çok kötü olması sebebiyle ekrandan o şekilde görülmesini istemediklerinden dolayı çıkarmadıklarını ifade etti. Geçtiğimiz pazar günü gerçekleştirilen bir önceki duruşmada 4 kez bilinç kaybı yaşadığına dikkat çekti. 

Rinde Musa, işgal mahkemesinin Adnan'ın serbest bırakılması talebinin reddedilmesi kararına karşı açılan temyiz davasıyla ilgili duruşmanın da önümüzdeki pazar gününe ertelendiğini belirtti.

Musa kendisinin eşini görmek için mahkemede iki saat protesto eylemi düzenlediğini ancak işgal askerlerinin kendisini gözaltına aldıklarını ve bir süre gözaltında tuttuktan sonra serbest bıraktıklarını, buna rağmen eşinin özgürlük mücadelesinde ve bunun için sürdürdüğü açlık grevi eyleminde ona destek vermeye devam edeceğini ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar