AÇLIK GREVİNDEKİ HIDIR ADNAN'IN SAĞLIK DURUMU KRİTİK AŞAMADA

Filistin al-Asir kulübü, İslami Cihat hareketinin liderlerinden Hızır Adnan'ın yasadışı tutuklanmasını protesto etmek için üst üste 77. gündür açlık grevinde olması ve durumunun kötüye gitmesi nedeniyle şehit edilmesi konusunda Siyonist rejim yetkilileri uyardı. 

Görüntülenme: 421 Tarih: 24 Nisan 2023 14:15
AÇLIK GREVİNDEKİ HIDIR ADNAN'IN SAĞLIK DURUMU KRİTİK AŞAMADA

Sama haber ajansının haberine göre, Filistin Esirler Kulübü, Pazar günü Hızır Adnan'ın sağlık  durumunun çok tehlikeli olduğunu, özellikle Siyonist rejim yetkililerinin bugüne kadar taleplerine kulak asmaması, ve muayene olmayı da reddetmesi nedeniyle her an şehit olabileceğini duyurdu.

Cenin'in güneyindeki Erabe kasabasından 44 yaşındaki Hızr Adnan, tutuklanmasını üst üste yetmiş yedinci gündür protesto ediyor.

Buna göre Al-Asir kulübü, "Ramla Hapishanesi Hastanesi"nde tutulan ve fiziki ve sağlık durumu çok ağır olan Hızır Adnan'ın şehadetiyle ilgili İsrail makamlarını uyardı.

Hızır Adnan, 5 Şubat'ta tutuklandığı ilk andan itibaren süresiz açlık grevine başladı. İşgal güçleri, Adnan'ı Erabe kasabasındaki evine baskın düzenleyerek ve eşyalarına zarar verip, kırarak tutukladı.

parstoday

Yorumlar