DÜN GECE ON BİNLER MESCİD-İ AKSA'YA AKIN ETTİ

On binlerce Filistinli dün akşam (16 Nisan Pazar) mübarek Ramazan ayının 26’ncı gecesinde yatsı ve teravih namazlarını Mescid-i Aksa’da kıldı. 

Görüntülenme: 598 Tarih: 17 Nisan 2023 20:55
DÜN GECE ON BİNLER MESCİD-İ AKSA'YA AKIN ETTİ

Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi, 70 bin kişinin yatsı ve teravih namazlarını Mescid-i Aksa’da kıldığını ve Ramazan’ın kalan günlerinde Mescid-i Aksa’da itikaf çağrılarının yoğunlaştığını açıkladı.
 

Mescid-i Aksa’nın avlusunun çeşitli bölgelerinde itikafa girenler tarafından onlarca çadır kurulduğu, avluda sevgi ve huzur dolu manevi bir havanın hakim olduğu kaydedildi.

Bu arada, otobüslerin 1948’de işgal edilen topraklarda yaşayan Filistinlileri namaz ve itikaf için Mescid-i Aksa’ya taşımaya devam ettiği bildirildi.
 

Ramazan ayının son Cuma gününde çeyrek milyon Filistinli Mescid-i Aksa’da Cuma namazı kılmıştı.
 

Filistinli kadın aktivist Nadiye El-Bergusi, işgalcilerin Kudüs kentine yönelik çirkin emellerinin bitmediğini, gece-gündüz plan yapan işgalcilerin Mescid-i Aksa’da nöbet tutanlara ve itikafa girenlere vahşice saldırdığını ifade etti.
 

El-Bergusi, işgalcilerin azgınlığının devam etmesine rağmen Filistin halkının azmini kaybetmeyeceğini, Kudüs’e ve Mescid-i Aksa’ya bağlılığının azalmayacağını söyledi.

Herkesin Mescid-i Aksa’yı savunmak için elinden geleni yaptığını belirten El-Bergusi, Ramazan’ın 27’inci gecesinde Mescid-i Aksa’nın çok büyük bir kalabalıkla doldurulması çağrısında bulundu.
 

El-Bergusi, Filistinlilere seslenerek Mescid-i Aksa’da bulunmanın deniz kenarında bulunmaktan daha önemli ve öncelikli olduğuna dikkat çekti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar