ZİYAD EN-NEHHALE IRAK'TA

İslami Cihad Hareketi'nin Irak'a ziyaret düzenleyen, Genel Sekreter Ziyad En-Nehhale başkanlığındaki heyeti dün (13 Nisan Perşembe) başkent Bağdat'ta Cumhurbaşkanı Abdüllatif Cemil Reşid ve Başbakan Muhammed Şiya Es-Sudani'yle ayrı ayrı görüşme gerçekleştirdi.  

Görüntülenme: 375 Tarih: 16 Nisan 2023 20:37
ZİYAD EN-NEHHALE IRAK'TA

Görüşmeler esnasında En-Nehhale'nin Irak Cumhurbaşkanı Reşid'e ve Başbakan Es-Sudani'ye Filistin davasıyla ilgili son gelişmeler, özellikle de siyonist işgal güçlerinin son dönemde Mescidi Aksa'ya ve Kudüs'e yönelik saldırılarını ve düşmanca tutumunu artırmasından kaynaklanan sorunlar, Filistin'in genelinde yaşanan problemler hakkında ayrıntılı bilgiler verdiği belirtildi. 

En-Nehhale Irak yöneticilerine aynı zamanda İsrail işgal rejiminin yahudileştirme faaliyetleri ve Filistinlilerin arazilerini zorla gasp ederek inşa etmiş olduğu yahudi yerleşim merkezlerini genişletme çabaları hakkında da detaylı bilgiler verdi. 

En-Nehhale yaptığı görüşmeleriyle ilgili açıklamasında Irak'ın Filistin davası konusunda geçmişte ve günümüzde sergilediği tutum ve verdiği destek konusundaki memnuniyetini dile getirdi. 

Irak Cumhurbaşkanı da İslami Cihad Hareketi heyetinin yaptığı ziyaretten memnun kaldıklarını, bu ziyaretin kendileri için övünç kaynağı olduğunu ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar