ZİYAD ENNEHALE DÜNYA KUDÜS GÜNÜ'NDE KONUŞTU

Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nahle, Kudüs ve Filistin'in tamamı özgürleşene dek mücadeleye devam edeceklerini belirtti. 

Görüntülenme: 545 Tarih: 15 Nisan 2023 11:21
ZİYAD ENNEHALE DÜNYA KUDÜS GÜNÜ'NDE KONUŞTU

Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nahle, Dünya Kudüs Günü münasebetiyle düzenlenen çevrimiçi “Kudüs Minberi” toplantısında bir konuşma gerçekleştirdi.

Nahale, “Mescid-i Aksa'yı, Kudüs'ü, Arap ve İslam kimliğini savunan yüce Filistin halkını selamlıyorum.” dedi.
Ziyad en-Nahle, “Kudüs, Filistin'i özetleyen bir unvandır ve bu günü milletimizin Kudüs ve Mescid-i Aksa konusundaki birliğini vurgulamak için büyük bir vesile olarak kutluyoruz.” ifadesini kullandı.

“Cihadımız ve mücadelemiz, dünyanın zulmünün gözler önüne serildiği Kudüs ve Filistin'in özgürlüğü içindir ve bu yolun devamında önce Allah'la sonra da kendimizle ahdimizi yeniliyoruz.” diyen Nahale, Kudüs ve Filistin'in tamamı özgürleşene dek mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

İslami Cihad Hareketi Lideri, “Kudüs Günü, Filistin'in, Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın zaferine ve özgürlüğüne yürekten inanan bir milletin yükselişinin adıdır.” açıklamasını yaptı.

Ziyad en-Nahle, Filistin’deki duruma dair şu açıklamalarda bulundu:
Kudüs ve Mescid-i Aksa ve kutsal mekanlar câni işgalcilerin ayakları altında inliyor ve durmadan şehitler veriyor.
Câni Siyonistler mübarek ramazan ayında Filistinlilerin ibadet saatlerinde Mescid-i Aksa'da mukaddesatı, insanları ve Kuran'ı ayaklar altına alarak korkunç görüntüler oluşturdular ama yiğitlerimiz cesurca buna karşı çıktılar.
Filistin’in direniş ruhlu cesur halkı ve Filistin ve Batı Şeria'ın her yerindeki kahraman savaşçıları bugün Kudüs'ün kalkanıdır.”

Ziyad en-Nahle, “Kudüs Günü'nde işgale karşı halkın birliğine ve direnişine vurgu yapıyoruz.Tek millet olarak görevimiz aynı ve Kudüs Günü bu görevi yerine getirme zamanıdır.” diye konuştu.

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniyye de sanal toplantıda yaptığı konuşmada, Siyonist İsrail’in iç sorunlar nedeniyle çöküş yolunda olduğunu vurgulamıştı.

tesnim

Yorumlar