SİYONİST İŞGALCİLER MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Bugün (6 Nisan Perşembe) sabah Yahudilerin "Hamursuz Bayramı" olarak kabul ettikleri dini bayramlarının birinci gününde, onlarca yahudi yerleşimci çok sayıda işgalci güvenlik görevlisinin sıkı himayesi altında Mescidi Aksa'ya baskın düzenledi. 

Görüntülenme: 553 Tarih: 06 Nisan 2023 11:50
SİYONİST İŞGALCİLER MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Müslümanları zorla Mescidi Aksa'dan çıkarmak için geçtiğimiz salı gecesinden bu yana farklı zamanlarda üç kez buraya baskın düzenleyen, namaz kılanlara ve itikafa girenlere saldırıda bulunan işgal güçleri yahudi yerleşimcilerin burada rahatça gezip dolaşabilmeleri ve içeride kendi inançlarına göre ayin düzenleyebilmeleri için onları sıkı korumaya aldılar. 

Bugün sabah baskın düzenleyen yahudilerden onlarcasının özellikle kahin kıyafetleri giymeleri dikkat çekti. İşgal güçleri onların güzergah olarak kullandığı yerlerde itikafa giren Müslümanları ve Kıble Camisi içinde bulunanları zorla uzaklaştırdılar. Baskın esnasında Filistinli gençlerin Mescidi Aksa içine girmelerini de engellediler. 

Baskın düzenleyen yerleşimciler Mescidi Aksa içinde talmudi ayinler düzenlediler. Bu esnada işgal güçlerinin onların güvenliğini sağlamak amacıyla Mescidi Aksa üzerinde bir insansız hava aracı uçurarak çevreyi kontrol ettikleri dikkat çekti. 

Yerleşimcilere bu imkanı sağlayan işgal güçleri sabah namazında Filistin'in Batı Şeria bölgesinden gelenleri Kudüs'e sokmadı. Kudüs içinde yaşayan ve "mavi kart" olarak isimlendirilen Kudüslülere özel kimlik taşıyan Filistinlilerden de 40 yaşın altında olanları bugün sabah namazında Mescidi Aksa'ya sokmadılar. Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinden gelen Filistinlilerin de birçoğunun sabah namazı vaktinde Mescidi Aksa'ya ulaşmasını engellediler.

İşgal güçlerinin salı gecesi, çarşamba sabahı ve yine çarşamba günü teravih namazı sırasında Mescidi Aksa'ya düzenledikleri baskınlarda, burada itikafa girenlere ve namaz kılanlara yönelik olarak gerçekleştirdikleri saldırılarda yüzlerce kişi yaralanmış, 500 civarında insan da esir alınmıştı. Saldırıda Mescidi Aksa'nın bazı kapıları hasar görmüş, ecza dolaplarındaki malzemeler ve mushaflar yerlere atılmıştı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar