ŞEYH İKRİME SABRİ: MESCİD-İ AKSA'NIN DOLUP TAŞMASI MÜSLÜMANLARI SEVİNDİRİYOR

Kudüs’teki Yüksek İslami Heyet Başkanı Şeyh İkrime Sabri, dün (24 Mart Cuma) cemaatin Mescid-i Aksa’ya akın etmesinin düşmanı kızdırdığını ve Müslümanları sevindirdiğini söyledi. 

Görüntülenme: 481 Tarih: 25 Mart 2023 23:54
ŞEYH İKRİME SABRİ: MESCİD-İ AKSA'NIN DOLUP TAŞMASI MÜSLÜMANLARI SEVİNDİRİYOR

Mescid-i Aksa’ya ulaşımın önündeki engellere ve kısıtlamalara rağmen binlerce kişinin Mescid-i Aksa’ya akın ettiğini belirten Sabri, bu görüntünün düşmanı rahatsız ettiğini ve Müslümanların yüreğine su serptiğini ifade etti.
 

İşgal güçlerinin Mescid-i Aksa çevresinde ve Kudüs’ün Eski Belde semtindeki engellemelerine rağmen on binlerce Filistinli dün Ramazan ayının ilk Cuma namazını kılmak üzere Mescid-i Aksa’ya koştu.
 

Kudüs’teki Vakıflar Genel Müdürü, işgal güçlerinin sabah erken saatlerden itibaren Mescid-i Aksa’ya giden yollarda barikatlar kurmasına rağmen 100 bin kişinin Cuma namazını Mescid-i Aksa’da kıldığını açıkladı.
 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) da yayınladığı bildiride, binlerce kişinin Cuma namazı için Mescid-i Aksa’ya koşmasından gurur duyduklarını dile getirerek, Mescid-i Aksa’da daha çok nöbet tutma çağrısında bulundu.
 

Müslümanların ibadethanelerine ulaşmalarını engellemek isteyen faşist işgal yönetiminin kısıtlamalarına rağmen Ramazan ayının ilk Cuma günü Mescid-i Aksa’ya ve El-Halil kentindeki İbrahim El-Halil Camii’ne ulaşmayı başaranları selamlayan Hamas, Ramazan boyunca işgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin baskın girişimlerine karşı Mescid-i Aksa’da nöbet tutulmasını istedi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar